AHDE VEFADA TARİHİ ADIM

AHDE VEFADA TARİHİ ADIM
İlkadım İlçesi'nde bulunan Seyyid Kutbeddin Camii ve Türbesi'nde gerçekleşen restorasyonda sona gelindi.

İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan TOk restorasyonu tamamlanan Seyyid Kutbeddin Camii ve Türbesi'nde incelemelerde bulundu.

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu yaptırılan Seyyid Kudbiddin Camisi ve Türbesi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Tarihi mekana ziyaret gerçekleştiren İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, incelemeler sonrasında Seyyid Kudbiddin türbesine girerek mezarı başında dua etti. Camii ve Türbe içindeki çalışmaların bittiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Seyyid Kutbeddin Camii ve Türbesi çevresinde peyzaj çalışmalarının İlkadım Belediyesi tarafından başlatılacağını belirtti.

HER ZAMAN SAHİP ÇIKACAĞIZ
Özel çalışmalar sonucu tarihi dokusu zedenlenmeden restorasyon çalışmalarının tamamlandığını belirten İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, " İlkadım İlçemizde bulunan Seyyid Kutbeddin Camii ve Türbesi'ni ziyaret etmenin onurunu yaşamaktayız. Böylesi tarihi bir mekanın İlkadım İlçesi'nde bulundurmaktan mutluluk duyuyoruz. Geçtiğimiz aylarda Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu yaptırılan Seyyid Kudbiddin Camisi ve Türbesi'nde ki çalışmaların sonuna gelinmiş. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Şehrimizdeki tarihi dokulara her zaman sahip çıkacağımız." dedi.


DESTEĞİMİZ SÜRECEK
Seyyid Kutbeddin Camii ve Türbesi çevresindeki peyzaj çalışmalarının İlkadım Belediyesi tarafından gerçekleşeceğini ve her zaman bu tür tarihi mekanların tanıtılması ve korunması noktasından destek olacaklarını açıklayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "İlçemizde bulunan Seyyid Kudbiddin Türbesi ve Camisi'nin restorasyon çalışmalarının sonuna gelinmiş bulunmaktayız. Şeyh Seyyid Kutbiddin büyük İslam alimi ve mücahidlerindendir. Abdulkadir Geylani hazretlerinin torunu olan Şeyh Seyyid Kudbettin'i mezarı başında ziyaret etmenin huzurunu ve maneviyatını yaşıyoruz. Kaybolmaya yüz tutan tarihimizi gün yüzüne çıkartmak için İlkadım Belediyesi olarak elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Tarihimize sahip çıkmak şehrimizin ve ülkemizin geleceğine ışık tutar ve gençlerimizi aydınlık yarınlara taşır. Seyyid Kudbiddin Camisi restorasyon çalışmalarını detaylı bir şekilde incelemiş bulunmaktayız. Böylesi tarih kokan bir mekanın yenilenen tekrar ziyarete açılmasından son derece mutluluk duyuyorum. İncelemelerimiz sonucu çalışmaların bittiğini gördük ve bu noktadan sonra İlkadım Belediyesi olarak manevi değerleri büyük tarihi mekanın çevresinde peyzaj çalışmalarına başlıyoruz. Tüm Samsun halkını bu özel, tarihi Seyyid Kutbeddin Camii ve Türbesi'nde davet ediyorum." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.