Ağaçların Picassosu'nun Hedefi İtalya'ya Gitmek

Ağaçların Picassosu'nun Hedefi  İtalya'ya Gitmek
Doğada yok olmaya terk edilen ağaçları sanat eserine dönüştüren ve ulusal basında 'Ağaçların Picassosu' olarak tanınan Yüksel Korkmaz atölyesinin kapılarını Vali Şahin ve basın mensupları için açtı.

Türkiye genelinde ormanlarda bulunan ceviz ağacı ve kokulu ardıç ağacı türlerinden elde ettiği kök ve dalları, kendine özgü ustalığıyla sanat eserine dönüştüren 53 yaşındaki Yüksel Korkmaz, bu alanda iddialı olduğunu ve İtalya'da yapılacak olan Uluslararası yarışmada derece beklediğini belirtti. Eşine ender rastlanan bu sanatın şehrimiz ve ülkemiz için oldukça önemli olduğunu kaydeden usta sanatkâr Korkmaz, mesleğinin kerestecilik olduğunu ve bunun dışında özgün ahşap sanatıyla uğraşarak farklı türde eserlere imza attığını söyledi.

"YARIŞMAYA KATILMAK İSTİYORUM"

30 senelik birikimini atölyesinde koruyan Korkmaz, yaptığı sanatı çok sevdiğini söyledi. Bu yıl 19’uncusu TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda keşfedilen ve 'Ağaçların Picassosu' adıyla ünlenen Yüksel Korkmaz, " Sanata karşı olan ilgimden dolayı farklı ağaçları biriktirdim. Yıllarca bunların birikimini yaptım. Yaptığım bu sanatla ilgili çok iddialıyım. Atları çok sevdiğim için onlar üzerinde çalışmalar yapıyorum. Figürü ortaya çıkarabilmek için at anatomisi ve kas yapısını takip ederek çalışmalar yapıyorum. Yaptığım eserler tamamen el sanatıdır. Makine yardımı kesinlikle söz konusu değildir. Yaptığım bu son eserler ile kısmet olursa İtalya’da düzenlenen yarışmaya katılmak istiyorum. Bu yarışmada derece yapacağıma inanıyorum. Samsun’un adını da dünyada bu sanat ile duyurmak istiyorum. Valimizin sanatın ve sanatçının yanında olduğunu görmek beni çok motive etti. inanıyorum ki bundan sonraki çalışmalarım daha üst düzeyde olacaktır." şeklinde konuştu.

MÜZE GÜNDEMDE

Yüksel Korkmaz'ın ahşap çalışmalarını çok beğendiğinin altını çizen Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Sanatçıları ve sanatkar ruhlu insanları ortaya çıkarmamız gerekiyor. Ahşap sanatçımız Yüksel bey de Samsun’un bir değeridir. Sanatçımız daha çok at heykelleri üzerinde çalışmaktadır. Bu ağaçların her birini tabiatta bulunduğu şekliyle alıyor, getiriyor ve bunları burada işliyor. Bazılarını çok ufak operasyonlarla monte ediyor. Ben hem kendisini kutlamak, hem de atölyesinde ziyaret etmek istedim. Sanatçımız, güzel bir fikir olarak ilimizde Ahşap Sanat Eserleri Müzesi kurulmasını istiyor. Bizler de inşallah burada veya başka uygun bir yerde Ahşap Sanat Eserleri Müzesini kurarız diye düşünüyorum. İnsan bu eserleri burada gördükten sonra hayran kalıyor. Bu tarz sanat ile uğraşan insanların şehrimizde olması bizleri rahatlatıyor. Adeta kendimizi zenginleşmiş hissediyoruz. Bunlar parayla, pulla ifade edilemeyecek eserlerdir. Bizler sanatçılarımız için elimizden gelen ve üzerimize düşen görevi yapacağız. Kendisini tebrik ediyorum. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.