Ağabey Garipoğlu da Adli Tıp’a kan örneği verdiM.

Ağabey Garipoğlu da Adli Tıp’a kan örneği verdiM.
Adli Tıp binasına sivil polis eşliğinde götürülen Garipoğlu, kan örneği verdikten sonra binadan yine polisler eşliğinde ayrıldı. Garipoğlu'nun Moskova'dan İstanbul'a döndüğünde gözaltına alındığı öğrenildi.

Lise öğrencisi Münevver Karabulut'un firari katil zanlısı olarak aranan Cem Garipoğlu'nun Rusya'da iş yapan ağabeyi Levent Garipoğlu, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi. Daha sonra Adli Tıp Kurumu'nda kan örneği alındı. Münevver Karabulut cinayetinde birden fazla Garipoğlu ailesinden erkeğin DNA'sının deliller arasında bulunması nedeniyle, ağabey Garipoğlu'ndan DNA profili alındığı öğrenildi.
Cem Garipoğlu'nun ağabeyi Levent Garipoğlu dün öğleden sonra Sultanahmet'te bulunan İstanbul Adliyesi'ne iki sivil polis tarafından getirildi. Tanık sıfatıyla adliyeye gelen Levent Garipoğlu, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yılmaz'ın yanında 2.5 saat kaldı. Garipoğlu'nun ifadesinde, cinayetle ilgili hiçbir şey bilmediğini, cinayetin işlendiği tarihte yurtdışında olduğunu söylediği öğrenildi.
Yılmaz, hiçbir şüpheye yer bırakmamak için Levent Garipoğlu'nun DNA profilinin belirlenmesini talep etti. Sulh Ceza Mahkemesi de, Garipoğlu'nun DNA profilinin alınmasına karar verdi. Adli Tıp'a sevk edilen Garipoğlu, adliyeden ayrılırken basın mensuplarının, “Kardeşiniz Cem'i en son ne zaman gördünüz?” gibi sorularını yanıtsız bıraktı.