Afganistan’da intihar saldırısı: 5 ölü, 34 yaralı

Afganistan’da intihar saldırısı: 5 ölü, 34 yaralı
Afganistan'da İngiltere'nin Kabil Büyükelçiği araçlarına düzenlenen intihar saldırısında 5 kişinin öldüğü ve 34 kişinin de yaralandığı bildirildi.

İngiltere Kabil Büyükelçiliği saldırının onaylamasının yanı sıra, Afganistan İçişleri Bakanlığı Yardımcısı General Eyüp Salangi Twitter sayfasında, motosikletli bir saldırganın yabancıların aracını hedef aldığını yazdı. Afganistan Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada ise 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve 5'i çocuk toplam 34 kişinin yaralı olarak hastaneye intikal edildiğini açıklarken, yaralı ve ölülerin sivil olduğu kaydedildi. Yakın çevrede sivillere ait en az 7 aracın da saldırıda ağır hasar gördüğü ifade edildi.

Basına yansıyan haberlerde saldırıda bir yabancının de hayatını kaybettiği belirtildi. Ancak İngiltere Büyükelçiliği ölen kişi ve kimliğiyle ilgili henüz bir açıklamada bulunmadı.

Öte yandan, Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahit saldırıyı üstlenirken, saldırıda birçok yabancının öldüğünü iddia etti. Bu saldırı ile beraber başkent Kabil'de son 2 haftada meydana gelen intihar saldırı sayısı 9'a yükselmiş oldu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.