Afgan mültecileri aynı çatı altında topluyor

Afgan mültecileri aynı çatı altında topluyor
SAMSUN'da yaşayan Afgan mülteci Enayat Samandarı, kurduğu Afgan Mültecileri Derneği ile kentte yaşayan tüm Afganları aynı çatı altında toplamayı amaçladığını söyledi.

İlkadım İlçesi Osmaniye Caddesi üzerinde bir yer tutan ve dernek kuran Enayat Samandarı, şu ana kadar 70 Afgan ailenin derneklerine kayıt yaptırdığını ifade etti. Samsun halkına, bütün devlet yetkililerini ve kendilerine yardım eden tüm sivil toplum örgütlerine teşekkür eden Samsun Afgan Mültecileri Derneği Başkanı Enayat Samandarı, "Buradaki bütün Afgan ailelerin çocukları hiçbir ücret ödemeden okula gidebiliyor. Bu bizim için çok önemli. Bu nedenle Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

Bu derneği özellikle Afgan çocuklar için kurduklarını vurgulayan Enayat Samandarı, "Çocuklarımızın eğitimlerini devam ettirebilmek, okullardaki derslerine yardım etmek, açtığımız Türkçe ve İngilizce kursların yanı sıra onlara psikolojik destek sağlayabilmek için bu derneği açtık. Samsun'da ikamet eden yaklaşık 200 Afgan aile var. Bunların kaynaşmasını sağlamak açısından bu dernek hepimize önemli katkı sağlayacak. Derneğimiz sayesinde Samsun'daki tüm Afgan mültecileri, sığınmacıları aynı çatı altında toplama imkanı bulacağız. Bu amaç doğrultusunda yetkililerden destek bekliyoruz" diye konuştu.

Samsun Afgan Mültecileri Derneği'nde Türkçe ve İngilizce öğretmenliği yapan 23 yaşındaki Afgan Sıdıka Sadet ise, "Bu dernek sayesinde Afgan çocuklara Türkçe eğitimi verebiliyoruz. Bunun yanı sıra İngilizce kursumuz da mevcut. Öğrencilerimiz Türkçe öğrenmek için çok istekliler. Çünkü burada yaşıyoruz ve Türkçe bizim için en önemli dildir. Biz Türkiye'den ve Samsun insanlarından çok memnunuz" dedi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.