Afet konutlarına su verilmiyor

Afet konutlarına su verilmiyor
2007 yılında yaşanan sel felaketi sonrası yapılan 14 adet afet konutuna, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ve Valiliğin talimatı olmasına rağmen SASKİ'nin su vermemesi akıllarda soru işaretlerine neden oldu.

2007 yılında Samsun'da yaşanan sel felaketi sonrasında babası Niyazi Daştan'a ait olan evlerine oluşturulan kriz masası ile oturulamaz raporu verildiğini söyleyen Adnan Daştan, Bayındırlık Müdürlüğü tarafından E.Y.Y metoduyla kendilerine afet konutu adı altında bir ev yapıldığını belirtti. Ancak Adnan Daştan, devlet tarafından yapılan bu eve Vali Yardımcısının da talimatı olmasına rağmen Samsun Büyükşehir Belediyesi Saski Genel Müdürü Daire Başkanı Ahmet Yurt tarafından su verilmediğini açıkladı.

SU SORUNU YAŞANIYOR
2007 yılında Samsun'da yaşanan sel felaketinde Zeytinlik Mahallesi Ertuğrulgazi Sokak 17 numarada babası Niyazi Daştan'a ait olan evin içindeki eşyalarla birlikte oturulamaz ve kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Adnan Daştan, Bayındırlık Müdürlüğü ve Samsun Valiliği'nin de devreye girmesiyle birlikte afet konutu adı altında sahip olduğu evin su sorunu nedeniyle büyük güçlükler çektiğini söyledi.

EVİMİ YAPTILAR ANCAK SU
VERMEDİLER
Resmi kurumlarla yazışarak Bayındırlık Müdürlüğü tarafından kendisine afet konutu yapılacağının söylendiğini, Cumhurbaşkanı'nın da devreye girmesiyle birlikte 20 yıllık geri ödeme yapılması ön koşuluyla Ziraat Bankası'na kredi sistemiyle 27.000 TL borçlandırılarak E.Y.Y metoduyla İlkadım ilçesi Toybelen mahallesinde bir ev sahibi olduğunu dile getiren Daştan, "Afet konutu adı altında bana bir ev yapıldı ve bunun için devlet büyüklerine teşekkür etmek istiyorum. Bu evime Tedaş tarafından elektrik verildi. Sıra evimize su almaya gelmişti ancak ne hikmetse bir türlü su verilmiyordu. Bayındırlık Müdürlüğü'ne gittim ve yapılan tüm afet konutlarına su verilmesi için Samsun Valiliği'ne yazı yazıldı. Resmi kurum aracılığıyla orada yapılan tüm evlere su bağlanması için Samsun Büyükşehir Belediyesi Saski Genel Müdürlüğü'ne resmi evraklar teslim edildi. Bu müdürlükte yetkili bulunan daire başkanı Ahmet Yurt tarafından tüm konutlara su verilmesi engellendi" dedi.

BİZİ BAŞLARINDAN SAVIYORLAR
Devlet tarafından yapılan bu afet konutlar için yetkililere 'neden zorluk çıkarıyorsunuz ?'dediklerinde beklemedikleri bir muamele ile karşılaştıklarını ifade eden Daştan, "Bu afet konutlarını biz yapmadık. Devlet kendi yapmış olduğu konutlarla bizlere zorluk çıkartıyor. Neden zorluk çıkartıldığını sorduğumuzda ise neredeyse hakaret edecek duruma geliyorlar. Saski Genel Müdürü Coşkun Öncel'e gidiyoruz ben bilmem diyerek Ahmet Yurt'a gönderiyor. Bu şekilde bizi başlarından savmaya çalışıyorlar. Bu konunun bir an önce gündeme alınarak afet konutlarına su bağlanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Berat Doğan ÖZKABADAYI