ADD SAMSUN ŞUBESİ KÖSEDİK KÖYÜNDE

ADD SAMSUN ŞUBESİ KÖSEDİK KÖYÜNDE
Atatürkçü Düşünce Derneği olarak ‘’Orada bir Köy Var, O Köy Bizim’’ diyerek çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Üç yıldan beri köy okullarına kütüphane açmak, kitap desteği, çocuklarımıza ihtiyaçları ölçüsünde eğitim desteği çalışmalarımız derneğimizin gençlerimize burs desteği sonrası yaptığımız diğer eğitim çalışmalarından biridir. Yeter ki ihtiyacı olan bir köy okulu bulalım ve onlarda bizlere kapılarını açsın.

Bu amaçla 19 Mayıs ilçemiz Kösedik Köyü Ortaokuluna ziyaret yaptık.

Kösedik, 19 Mayıs İlçemizden 25-30 Km. daha yukarıda Nebiyan Dağı eteklerinde bir köydü. Köye çıkmak kar nedeni ile zor olduğundan, 19 Mayıs İlçesinden Okul servisi ile köye çıktık.

Okul öncesi, İlkokul ve Ortaokul bölümü ile taşımalı sistemde eğitim yapan bir okulumuzdu. Öncelikle Samsun’da göremediğimiz karı orada gördük. Bizleri güler yüzle karşılayan Okul yönetimi ve vefakar öğretmenlerimize öncelikle çok teşekkür ederiz.

Çocuklarımızla kucaklaştık, sohbet ettik, okul hakkında bilgi alıp gezdik. Eğitim başarı durumu, çocukların ihtiyaçları hakkında daha detaylı bilgi aldıktan sonra bağışçılarımız sayesinde önceden görüşüp temin ettiğimiz hediyelerimizi dağıttık.

Ortaokul 7.-8. Sınıfların derslerinin bir bölümüne eşlik ettik. Orada Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten ve O’nun muhteşem eseri Nutuk’tan bahsettik.

19 Mayıs 1919’dan başlayarak Milli Mücadele tarihini Atatürk’ün kendi kaleminden okuduğumuz Nutuk’u, onların yaş grubuna hitap eden basımını dağıttık. Mustafa Kemal Atatürk hakkında ne bilmeleri gerekiyorsa Nutuk’u okuyarak oradan öğreneceklerine dair söz aldık. Çocuklarımızın mutluluğunu gördük.

Bu arada Köyde okulun hemen karşısında bir köy sakini tarafından köy kahvesinin hemen yanında kurulan ‘’Kösedik Köyü’’ müzesini de ziyaret ettik. Gerçekten görülmesi gereken muhteşem bir tarih Kösedik Köyü müzesinde idi.

Okulumuz yönetici, öğretmen ve çocuklarımıza tekrar geleceğimize söz vererek ayrıldık. Çocuklarımızdan aldığımız test kitapları siparişleri alındı ve gönderilmeyi bekliyor.

Orada olan her köy bizim ve biz ADD Samsun Olarak orada olmaya hazırız…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.