Adalet için sokaklara döküldüler

Adalet için sokaklara döküldüler
ABD'nin Ferguson kentinde, 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown'ı öldüren polis memuru Daren Wilson'ın ardından..

New York'un Staten Island bölgesinde, gözaltı işlemi sırasında 43 yaşındaki Eric Garner'ın boğazını sıkarak ölümüne yol açan polis memuru Daniel Panteleo hakkında da takipsizlik kararı verilmesi Amerikalıları sokaklara döktü.
Jüri kararlarını protesto eden binlerce Amerikalı protesto gösterileri düzenledi.

ABD'nin New York ve Washington D.C. kentlerinde, düzenlenen protesto gösterilerinde binlerce Amerikalı, polis şiddetine son verilmesi ve ırkçı adalet sistemine son verilmesi için sokaklara döküldü.

Protesto gösterilerine polisler tarafından öldürülen siyahi Amerikalıların yakınları da katıldı. New York'un Washington Meydanı Parkı'nda toplanan binlerce kişilik kalabalık, meydanda yapılan konuşmaların ardından, New York sokaklarını işgal etti. New York sokaklarını trafiğe kapayan binlerce kişi, "Adalet yoksa barış da yok", "Eric Garner için adalet", "Siyahların hayatları da önemli", "Irkçı polis istemiyoruz", "Ellerim havada, ateş etme", "Irkçı adalet sistemine son" , "Nefes alamıyorum" sloganları attı. Astım hastası olan Garner'ın boğazını sıkarak kelepçe takıp gözaltına almaya çalışan polislere ölümünden hemen önce defalarca, "Nefes alamıyorum" dediği görülmüştü. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.