Açın CHP'nin önünü!

Açın CHP'nin önünü!
Şahin'den CHP'li mevcut başkanlara ultimatom

CHP İl Genel Meclisi Üyesi İsmet Şahin, CHP'nin kongre süreci öncesi mevcut başkanlara seslendi. Şahin'in ilk hedefi ise, CHP Atakum İlçe Başkanı Hamza Türkpençe oldu: "Hamza, kimsenin kuklası olarak aday olma. Milletin önünü aç. CHP'nin damarlarını tıkama"
Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) kongre tarihlerinin belli olması ile birlikte parti içerisindeki tartışmalar da gün yüzüne çıkmaya başladı. CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi İsmet Şahin, parti içerisindeki mevcut başkanları adekta topa tuttu. Şahin, yaklaşan kongreler öncesi CHP'lilere mesaj göndererek, "Herkes aklını başına toplasın" dedi.
ŞAHİN: "ADAY OLMA HAMZA"
Şahin'in ilk hedefi ise Atakum'un ilçe olması ile birlikte başkanlığa "atanan" CHP Atakum İlçe Başkanı hamza Türkpençe oldu. CHP Atakum İlçe Başkanı Hamza Türkpençe'ye seslenen Şahin, "Hamza, milletin önünü aç. Aday olma. CHP'nin taze kan damarlarını tıkama. Kimsenin kuklası olma" dedi.
"ÇAKMA CHP'LİLER" SESLENDİ
Bazı ilçe teşkilatlarının Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) yakışır hareket etmediğini, hakkını veremediğini ifade eden Şahin, "Bazı arkadaşlar kendilerine kukla arıyorlar. Maddi ve manevi kendilerini kullandırıyorlar. Menfaatlerle bazı kişileri bir yerlere getirmeyin. CHP, dürüst ve hak edenlerin görevde olacağı bir yer. Ben buradan çakma CHP'lilere sesleniyorum: CHP'nin önünü açın" diye konuştu.
"AKLINIZI BAŞINIZA TOPLAYIN"
Şahin, her yerde olduğu gibi CHP içerisinde de "çürük elmaların" olduğunu söyleyerek, "Ben kapalı konuşuyorum diye kimse öyle sevinmesin. Onlar kendilerini biliyor. Onlar akıllı olsun. Biz CHP'ye senelerimiz verdik. Genel Başkanı'mız Deniz Baykal'ın direktifleri doğrultusunda çalışsın herkes. İllaki her zaman, her yerde çürükler çıkacaktır. Biz onları elemeyi bileceğiz. CHP birinci parti olacaktır. Buradan son kez sesleniyorum; parti içerisinde sevdiğim bazı arkadaşlarım aklını başına toplasın. Vallahi de billahi de işimi gücümü bırakır, peşlerine düşerim" dedi.
TÜRKPENÇE'NİN KARŞISINA KADIN ADAY
Bu arada, CHP Atakum İlçe Başkanlığı seçimleri ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. 17 Ocak Pazar günü gerçekleşecek olan CHP Atakum İlçe Kongresi'nde mevcut Başkan Hamza Türkpençe'nin karşısına, CHP'den Atakum Belediyesi Meclis Üyeliği'ne aday olan iş kadını Neşe Kangüleç'in aday olarak çıkacağı öne sürüldü. CHP Atakum İlçe Yönetim Kurulu üyesi olduğu öğrenilen Kangüleç'in kongre öncesi adaylık çalışmalarını hızlandırdığı kaydedildi.
LİSTE SIR GİBİ SAKLANIYOR
Ayrıca, CHP Atakum İlçe binasında asılan delege listeleri ise sır gibi saklanıyor. Delege listelerini haberde kullanmak amacıyla fotoğraflamak isteyen muhabir arkadaşımız, partililer tarafından sert bir tavırla engellenirken, listenin sır gibi saklanması akıllarda soru işaretlerine neden oldu.
Ercan ÜSLÜ