Acı haberi televizyondan öğrendi

Acı haberi televizyondan öğrendi
MALATYA'da düşen RF- 4E tipi uçakta şehit düşen Hava Pilot Yüzbaşı Onur Özkaya'nın ailesi haberi televizyondan öğrendi. Şehidin babası Cengiz Özkaya, "Bu tip kazaların çeşitli sebepleri vardır.

 Şu oldu, bu oldu diyemem. Bunlar uzun araştırmalar soncunda ortaya çıkacak" dedi.

Beş yıllık evli ve 11 aylık bir erkek bebeği olan Hava Pilot Yüzbaşı Onur Özkaya'nın babası Cengiz Özkaya, oğlu için şunları söyledi:

"Küçüklüğünden beri havacılık tutkusu vardı. Üniversite sınavlarında başka tercih yapmadı. Benim de havacı asker olmamdan dolayı, uçak bakımcı olmamdan dolayı uçakları seviyordu. Uçakların arasında büyüdü ben çok götürdüm uçakların yanına. Oradan bir uçak sevgisi vardı. Uçmak istiyordu. Daima pilot olmak istiyordu, başka bir arzusu yoktu. 2008 yılında Çiğli'den mezun olunca Malatya'ya gitti. Gittiğinden beri orada görev yapıyordu ve artık buraya dönmek istiyordu. Şarkını fazlasıyla tamamlamıştı. Ama kısmet olmadı. Bu sene tayinlerde İzmir'i bekliyorduk. Mayıs sonunda açıklanacaktı. Kısa bir süre önce gelinim ve torunumla birlikte geldi, beraberdik. Biz de torunumun yaşını kutlamak için Nisan'ın 3'ünde Malatya'ya gidecektik. Kısmet değilmiş. Ateş düştüğü yeri yakar, biz bunları meslek hayatımızda çok yaşadık. Kendi filomuzdan pilot arkadaşlarımızı kaybettik. Ben de uçak bakımcıyım. Uçak bakımcılar pilotlarla et ve tırnak gibidir."

"UÇAKLARIN BAKIMLARI ÇOK TİTİZ YAPILIR"

Uçakların bakımında bir sorun olduğunu sanmadığını anlatan şehit babası Cengiz Özkaya, "Kendim uçak bakımcı olduğum için, biz çok ince ayrıntısına kadar o uçakların bakımı yapıyoruz. Çünkü içinde can uçuyor, pilotlarımız uçuyor. Benim oğlum, başkalarının oğlu uçuyor, çok iyi bakım yapılıyor. Bu tip kazaların çeşitli sebepleri vardır. Şu oldu, bu oldu diyemem. Bunlar uzun araştırmalar soncunda ortaya çıkacak. Zaten uçak enkazında araştırmalar başlamıştır" dedi.

Şehit düşen Hava Pilot Yüzbaşı Onur Özkaya'nın cenazesinin Malatya'da yapılacak askeri törenin ardından İzmir'e getirilerek toprağa verilecek. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.