Ablasını yaktığı iddia edilen genç kız hayatını kaybetti

Ablasını yaktığı iddia edilen genç kız hayatını kaybetti
Mersin’in Tarsus ilçesi Sıraköy Mahallesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ablası tarafından üzerine benzin dökerek yakıldığı iddia edilen 18 yaşındaki Ayşe Ersöz, İzmir’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Sevdiği erkekle kaçtığı için ablası Elif K. (27) tarafından yakıldığı iddia edilen Ayşe Ersöz'ün cenazesi, yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. 

Olay, geçtiğimiz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Tarsus ilçesine bağlı Sıraköy Mahallesi'nde meydana geldi. İddialara göre, 18 yaşındaki Ayşe Ersöz, yaklaşık iki hafta önce sevdiği Mehmet Ö. (24) ile evlenmek için evden kaçtı. Mehmet Ö. ile Ayşe Ersöz daha sonra Tarsus Belediyesi Nikah Dairesi'ne başvurup nikah günü aldı. Bu sırada Ayşe Ersöz’ün ablası, evli ve iki çocuk annesi olan 27 yaşındaki Elif K., ailesiyle barıştıracağını söyleyerek kız kardeşini evine çağırdı. Bunun üzerine Ayşe Ersöz de Mehmet Ö., Mehmet Ö.’nün babası ve annesiyle ablasının evine gitti. Elif K., kız kardeşi ve diğer kişilerle sohbet ederken kız kardeşi Ayşe Ersöz’ü bir ara yatak odasına çağırdı. Burada kız kardeşinin arkasından üzerine benzin döktüğü iddia edilen Elif K. çakmağı çakarak kardeşini yaktı. Ayşe Ersöz alevler içinde yanarak ağır yaralanırken, bu sırada alevlerin sıçradığı ablası Elif K. da yandı. 

Ayşe Ersöz ambulansla önce Mersin Devlet Hastanesi’ne, ablası Elif K. ise Tarsus Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Ayşe Ersöz daha sonra ambulans uçakla İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. 

YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ

18 yaşındaki Ayşe Ersöz, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Vücudunun yaklaşık yüzde 80’inde ağır yanıklar oluşan genç kız, 7 gün süren yaşam savaşını kaybetti. Ayşe Ersöz’ün cenazesi hastaneden alınarak otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Burada yapılan otopsinin ardından cenaze yakınlarına teslim edildi. Cenazeyi teslim alan Ayşe Ersöz’ün akrabası Emine Fatma Orhan, cenazeyi uçakla Adana’ya oradan da karayoluyla Tarsus’a götürerek defnedeceklerini kaydetti. 

1 HAFTA ARABULUCULUK İÇİN UĞRAŞTILAR

Ayşe Ersöz’ün cenazesini teslim alan ve cenaze işlemlerini yürüten akrabası Emine Fatma Orhan, yaşanan olaydan dolayı son derece üzgün olduklarını söyledi. Orhan, "Ayşe Ersöz benim kuzenimin kızı. Olay geçtiğimiz Pazar günü (8 Mart) gerçekleşmiş. Pazartesi günü ağabeyim arayarak durumu anlattı ve ‘Elif K., Ayşe’yi yaktı’ dediler. ‘Ayşe’yi orada (İzmir’de) hastaneye kaldırdılar gider misin’ dediler. Ben hastaneye gidip durumuyla ilgili bilgi aldım. Önce kolunun, bacağının falan yandığını düşündüm. Ama vücudunun yüzde 80’i yanmış durumda, doktor o şekilde bilgi verdi. Sonra ben yakınlarıma sordum, ‘çocuk nasıl bu hale geldi’ dedim. Ayşe Ersöz, bir hafta önce kaçmış köyümüzden biriyle. Sonra köyümüzün muhtarları arabuluculuk yapmak istemiş. Ablası Elif’le görüşmek istemişler. Arayı bulalım demişler. Ablası Elif ‘yok’ demiş, ‘affetmiyorum’ demiş. Bir hafta falan arabuluculuk için uğraşmışlar. Sonra Elif, muhtarı aramış, ‘gelsin onu affettim’ demiş. Bunlar da kayınvalidesi, kaçtığı çocuk, kayınbabası, köyün muhtarı, eş, dost herkes oraya (Elif’in evine) gitmiş. Orada epey konuşmuşlar. Bir ara Elif K. Ayşe’yi yatak odasına çağırıp, asker olan kardeşleriyle konuşturacağını söylemiş. Yatak odasına götürüyor. Sonra kilitlemiş kapıyı, arkasından benzin döküp yakmış diye duydum. Ama Ayşe’nin tüm vücudu yanmış durumda. Arkadan yanmış Ayşe. Sonra çakmakla yakmış kendi de bu arada alev almayla birlikte Elif de yanmış. Kardeşini yakabileceğini kimse düşünmemişti. Allah kimseye yaşatmasın. Kimseye evlat acısı yaşatmasın." dedi. 

Ayşe Ersöz’ün cenazesi yapılan otopsinin ardından Mersin’in Tarsus ilçesine götürülmek üzere yakınlarına teslim edildi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.