ABD'yi geren karar!

ABD'yi geren karar!
New York'ta Siyahi Eric Garner'ı gözaltına aldığı sırada ölümüne neden olan polisin de yargılanmasına gerek görülmedi.

ABD'nin New York kentine bağlı, Staten Island bölgesinde siyahi Amerikalı Eric Garner'ı gözaltına aldığı sırada boğazını sıkarak ölümüne neden olduğu öne sürülen polisin yargılanmasına gerek görülmedi. Karar üzerine New York'un değişik semtlerinde protesto yürüyüşleri yapıldı.
New York'un Staten Island bölgesinde, 17 Temmuz günü, polisin gözaltına almaya çalıştığı sırada boğazını sıkarak ölümüne yola açtığı 43 yaşındaki astım hastası siyahi Eric Garner için, protesto gösterisi düzenlendi. Göstericiler, polisin boğazını sıktığı sırada 'soluk alamıyorum' diye yalvaran sesi ve görüntüsü video kayıtlarına da yansıyan Garner'ın bu sözlerini slogan haline getirdi ve hep bir ağızdan 'soluk alamıyorum' sloganı attı.
Bazı kişilerin polis tarafından gözaltına alındığı protestolar sırasında, Times Meydanı'ndan, siyahi Amerikalıların yoğun olarak yaşadıkları Harlem'e kadar yürüyen bir grup protestocu, burada yollara yatarak bir süre trafik akışını engelledi. Göstericiler, "Eric Garner için adalet', 'biz adalet istiyoruz, onlar saçmalıyor', 'katil polisleri içeri atın' sloganları attı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.