850 ADAYDAN 70'İ İŞ SAHİBİ OLDU

850 ADAYDAN 70'İ İŞ SAHİBİ OLDU
İŞKUR tarafından toplum yararına hazırlanan projede yüzlerce kişiye istihdam oluşturulmak isteniyor.

8 ay boyunca sürecek olan proje için işsiz vatandaşlardan Samsun İŞKUR İl Müdürlüğü'ne yoğun şekilde talep oldu. Dün müftülüklerde yapılan mülakatlar için 850 kişi başvuru yaparken 70 kişi iş sahibi oldu. 

PROJE 8 AY SÜRECEK

İşsizliğin yüksek seviyelere çıkmasından dolayı İŞKUR, hazırladığı proje ile birçok kişiye iş kapısı buluyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırmak üzere yüzlerce kişiye istihdam sağlanılması düşünülüyor. 8 aylık sürenin ardından sona erecek proje kapsamında işe yerleştirilen vatandaşların maaşı İŞKUR tarafından karşılanacak. 

AMAÇ İŞSİZLİĞİ AZALTMAK

Samsun Çalışma ve İş Kurumu'na proje kapsamında başvuran 850 aday ilk olarak Samsun'da bulunan müftülüklere gönderildi. Samsun İl Müftülüğü'nde hangi aday neredeki ilçe müftülüğünde mülakata gireceğini öğrendikten sonra sabahın erken saatlerinde belirlenen yerlere gitti. Samsun genelindeki ilçe müftülüklerinde çalıştırılmak üzere 850 kişinin girdiği mülakatlarda 70 kişi iş sahibi oldu. Samsun genelindeki müftülüklerde girdikleri mülakatı başarıyla geçerek temizlik elemanı olarak çalışma fırsatı bulan vatandaşlar evlerine büyük bir sevinçle giderken, mülakatı kazanamayanlar ise proje kapsamında başka bir kurumda iş sahibi olmak için proje kapsamında yeni kapıların açılmasını bekliyor. İşsizliğin oldukça artış gösterdiği bu dönemlerde toplum yararına projeler tasarlayan İŞKUR vatandaşa istihdam oluşturmaya devam edecek. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.