85 BİN ÜNİTE KAN BAĞIŞI

85 BİN ÜNİTE KAN BAĞIŞI
TÜRK Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi 2014 yılı kan bağış hedefi olan 85 bin ünite kan bağışında yüzde 100 gerçekleşme sağladı.

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Muhsin Yıldırım, kan bağışının yanı sıra uygulanan "Türkök" projesi kapsamında Türkiye genelinde Ağustos ayından itibaren 20 bin kök hücre bağışçısının Kızılay'a kan örneği verdiğini ifade etti.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Türk Kızılayı Samsun Şubesi ve Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi tarafından yapılan çalışmaları ve hazırlanan yeni projeleri yerinde inceledi. Vali Şahin, ilk olarak Atakum İlçesi'nde bulunan Kızılay Kampı'nı ziyaret etti. Burada incelemelerde bulunarak projeler hakkında bilgi aldı. Vali Şahin, projenin tamamlanmasının ardından Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Avrupa Birliği'nden projelere maddi kaynak sağlanabileceğini söyledi. Vali Şahin daha sonra Samsun-Ankara Karayolu Adalar mevkiinde bulunan ve Afet Yönetim Merkezi yapılması planlanan alana giderek incelemelerde bulundu. Ardından da Canik İlçesi'nde bulunan ve inşaatı bitme noktasında olan Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi binasına gitti.

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, 2014 yılında yaptıkları çalışmalar hakkında Vali Şahin'e sunum yaptı. Bölge kan merkezinin 2014 yılı kan bağış hedefi olan 85 bin ünite kan bağışına ulaştıklarını söyleyerek, "Geçtiğimiz Ağustos ayında kök hücre nakli tedavisi bekleyen hastalar için Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı'nın işbirliği içerisinde 'Türkök Projesi' başlatıldı. Bu kapsamda 5 ayda 20 bin kök hücre bağışçısı adayı Kemik İliği Bankası için Türk Kızılayı'na kan örneği verdi. Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi'ne ise yaklaşık bin kök hücre bağışçısı başvurdu" dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin'de yapılan yeni binanın çok güzel olduğunu belirterek, "Bu tarz binalar başka illere de örnek olacaktır. Kızılay sadece Türkiye'ye hizmet eden değil tüm dünyaya yardıma koşturan gönüllü bir kurum" diye konuştu. Vali Şahin Türk Kızılayı'nın Samsun'da yapmayı planladığı projelere destek vermeye devam edeceklerini dile getirdi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.