84 YAŞINDAKİ 62 YILLIK TERZİ

84 YAŞINDAKİ 62 YILLIK TERZİ
SAMSUN'un Ladik İlçesi'nde yaşayan 84 yaşındaki Bekir Kiper, 62 yıldır terzilik yapıyor. Kiper, "Bütün işlerimi kendim yapıyorum. Ömrüm devam ettikçe bu işi yapmaya devam edeceğim" dedi.

Samsun'un Ladik İlçesi'nde yaşayan 4 çocuk, 5 torun sahibi olan Bekir Kiper, 62 yıldır kendisine ait dükkanda terzilik yapmaya devam ediyor. Çıraklık ve kalfalığın ardından 22 yaşında kendi dükkanını açan Kiper, bu zamana kadar aynı dükkanda mesleğini sürdürdüğünü dile getirdi. Kiper, hala 51 yıl önce aldığı makas ve dikiş makinesini kullandığını, kömürlü ütüsünü de sakladığını söyledi. Yetiştirdiği kalfa ve çırakların daha sonra mesleği bıraktığını belirten Kiper, "Fabrikaların gelişmesiyle birlikte üretimde serileşti. İnsanlar daha çok fabrika ürünlerini tercih etti. İşlerin azalması nedeniyle yetiştirdiğim kalfalarım dükkanlarını kapattı. Ama ben hala mesleğimi yapmaya devam ediyorum. İlçemde daimi müşterilerim var. Onlar sürekli gelirler" dedi.

Kiper, hala takım elbise ve pantolon dikebildiğini ifade ederek, "İşlerim devam ediyor. Dükkanımda bütün işlerimi ben yapıyorum. Ömrüm devam ettikçe bu işi yapmaya devam edeceğim. Emekli maaşımın yanında kazandığım para ile dükkanımın kirasını da ödüyorum. Mesleğimi çok seviyorum" diye konuştu.DHA


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.