83 MİLYON BU SÜRECİ İYİ GÖĞÜSLEDİK

83 MİLYON BU SÜRECİ İYİ GÖĞÜSLEDİK
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Normalleşme sürecinde dünya ekonomilerine oranla ekonomimiz daha hızlı toparlanıyor. Gelişmiş ülkelerin dahi çaresiz kaldığı bu dönemde, 83 milyon bu süreci iyi göğüsledik." dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Meclis Başkanı Haluk Akyüz ile biraraya geldi. Gündeme ilişkin konular ve şehrin ticari ve ekonomisi üzerinde görüşmelerde bulunan Milletvekili Köktaş, Başkan Murzioğlu ve Akyüz'den Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmaları hakkında bilgiler aldı. 

ebsbybkx0aamcit.jpg

HIZLI TOPARLANIYOR
Türkiye, demokrasi ve ekonomi yolunda aldığı mesafenin en somut sonuçlarını koronavirüs salgını döneminde görülmektedir diyen Milletvekili Köktaş, "Yaşanan zorlu salgın sürecinde görüldü ki, gelişmiş ülkelerin dahi çaresiz kaldığı bu dönemde, ekonomimizle, sağlık altyapımızla, gıda ve temizlik tedarik zincirimizle, alınan önlemlerle 83 milyon bu süreci iyi göğüsledik. Son 18 yılda sağlık yanında eğitimden adalete, güvenlikten sosyal desteklere, ulaşımdan tarıma, enerjiden sanayiye her alanda geldiği seviyenin önemli işaretidir. Normalleşme sürecinde dünya ekonomilerine oranla ekonomimiz daha hızlı toparlanıyor. Haziran ayında tüketici güven endeksinde yaşanan artış toparlanmanın seyrinin pozitif yönde olduğunu gösteriyor. İnşallah bu yılı beklentilerin üstünde bir noktada kapatılacak.

EKONOMİMİZ BÜYÜYOR
Hamdolsun, her saldırıdan daha fazla tecrübe ve daha fazla güç elde ederek çıkmayı başardık. Salgın sürecinde vatandaşlarımızın sağlığı yanında ekonomimizin sağlığını da korumaya öncelik verildi. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, ekonomimize yönelik saldırılar da artmaktadır. Buna rağmen ekonomimiz büyümeye devam etmektedir. Güven endeksi Haziran ayında bir önceki aya göre; hizmette %8.5, perakendede %9.3 ve inşaatta %33.1 arttığı açıklandı. Ekonomik İstikrar Kalkanı ile verilen destekler, sektörel güven endekslerine de yansıdı. Veriler bu zor süreçten güçlenerek çıkacağımıza olan inancımızı destekliyor." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum