700’DEN FAZLA ESERİYLE SEMERKAND YAYINLARI TÜYAP’TA

700’DEN FAZLA ESERİYLE SEMERKAND YAYINLARI TÜYAP’TA
Yayıncılığa farklı bir soluk getiren Semerkand, bünyesindeki 8 yayınevinin 700’den fazla eseriyle 7 Kasım 2015 tarihinde kapılarını açan 34. Uluslararası Kitap Fuarı’nda kitapseverlerle buluştu.

Bütün yayınlarında dini ve tasavvufi değerlere uygun hareket etmeye çalışan Semerkand’ın TÜYAP standında birbirinden değerli 13 yazar imza günlerinde okurlarıyla buluştu. Fuarın son iki gününde de Bülent Ata, Yunus Emre Özsaray ve Eyyüp Beyhan imza günü düzenleyecek. Birçok yeni kitabın lansmanlarının da yapıldığı fuarda Ömer Nasuhi Bilmen’in eserleri de Semerkand standında yer alıyor. Kitap Fuarında, Mevlânâ Hâlid-i Bağdâdî’nin tüm dünyada yapılan araştırmalar sonucu bulunan ve bugüne kadar yayınlanmayan yüzlerce mektubundan oluşan kitabının Semerkand tarafından yayınlanacağının müjdesi de kitapseverlere verildi.

Her yıl 4 milyondan fazla kitap basarak yayın hazinemize dâhil olan Semerkand Yayınları, düzenlediği imza günleriyle yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Çocuk yayıncılığında meşhur ve usta isim Bülent Ata yeni kitabı ile 14-15 Kasım tarihlerinde saat 13:00- 15:00 arasında minik okurlarıyla buluşacak. ‘Kefendeki Misket’, ‘Küçük Kahramanlar Osmanlı’nın Kuruluşunda’ ve ‘Küçük Kahramanlar İstanbul'un Fethinde’ eserleriyle fark yaratan yeni nesil öykücülerden Yunus Emre Özsaray da 14 Kasım Cumartesi günü13:00- 15:00 saatleri arasında imza günü düzenleyecek. Kur’ân’ın Dünya ve Ahiret kazanımlarını açıklayan, Kurân okuma bilincine katkı sağlamayı amaçlayan ve İlahi kelam hakkında bilinmesi gereken temel kavramları gündeme getiren “Yüce Kitabımız Kur’ân-ı Kerîm’i Tanıyalım” kitabının yazarı Eyyüp Beyhan 15 Kasım tarihinde saat 15:00 – 17:00 arasında okuyucularıyla buluşacak.

Şeker Hoca Eserleriyle Yaşıyor

Akaitten ahlaka, hadisten tefsire, fıkıhtan siyere İslami ilimlerin çeşitli alanlarında eserler kaleme alan, ilim geleneğimizi yirminci yüzyıla taşıyan, insanlara dini sevdiren ve her evde, her kütüphanede kendine yer bulan Ömer Nasuhi Bilmen’inkülliyatı Semerkand Yayınları tarafından teker teker yayımlanıyor. Şeker Hoca’nın 8 ciltlik Kur’ân-ı Kerîm Tefsiri ve 8 ciltlik Hukuk-u İslamiyye ve Istılahat-ı Fıkhiyye Kamusu dışındaki bütün kitapları titiz bir çalışmayla sadeleştirildi. Böylece kalan son iki hacimli eserinden de önce Hukuk-u İslamiyye ve Istılahat-ı Fıkhiyye Kamusu, sonra Kur’ân-ı Kerîm Tefsiri sadeleştirilerek okurların hizmetine sunulacak.

Mevlânâ Hâlid-i Bağdâdî’nin Bütün Mektupları Kitaplaştırılıyor

Semerkand Medya Grubu Arapça, Kürtçe, Boşnakça, Almanca, Rusça başta olmak üzere yaklaşık yedi dilde yayıncılık yapıyor. Haşimi Yayınları ise Arapça, Kürtçe, Farsça kitaplar yayımlıyor, klasik medrese kaynaklarını titiz bir tahkikle, özenli bir tasarımla ve baskı kalitesiyle günümüze kazandırıyor. Mevlânâ Hâlid-i Bağdâdî hazretlerinin bugüne kadar yayınlanmamış yüzlerce mektubu da yoğun bir emek neticesinde ilk kez bir araya toplandı. Bu dev eser, öncelikle Haşimi Yayınları’ndan Arapça, sonra Semerkand Yayınları’ndan Türkçe yayımlanarak okurlarıyla buluşacak.

Yarışma Heyecanı Zirvede

Ayrıca Semerkand Yayıncılık bu yıl yaptığı yarışmalarla büyük yankı uyandırdı. 9 bin TL birincilik ödüllü Mostar Tarih Romanı Yarışması, 5bin  TL birincilik ödüllü Semerkand Öykü Yarışması, 5 bin TL birincilik ödüllü Semerkand Çocuk Gezi-Macera Romanı Yarışması başlıklı üç ayrı yarışmaya başvurular devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.