69 sene geçti

69 sene geçti
İstiklal Caddesi üzerine 1940 tarihinde çekilmiş fotoğrafı koyan yetkililer, acaba övünüyor mu? yoksa kendi kendilerini mi ele veriyorlar?

Samsun'lu olup da İstiklal Caddesine uğramayanınız yoktur. Birkaç sene önce cadde üzerine koyulan fotoğrafta acaba, yetkililer övünüyor mu?, yoksa kendilerini mi ele veriyorlar? bir anlam veremedik doğrusu.

DOĞAYLA İÇİÇE
Farkettiyseniz 1940'da çekilmiş fotoğraf, İstiklal Caddesinin o yıl ki halini göstermektedir. Yaşadığımız tarihten tam 69 sene önce çekilmiş fotoğrafta, o zamanlar her sokakta mehşur olan şose taşlar, bu caddede de mevcut. Ve yine resimde sıra sıra ağaçlar görünüyor evlerin bahçesi içerisinde. Yapılanmalar sanki o yıllarda hep doğayla içiçe olmak istermiş gibi.

ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ KISITLANDI FARKINDA OLMADAN
Şimdi de isterseniz 2009 yılına dönüp bir bakalım İstiklal Caddesine. Yine Şose taşına benzeyen ama bunlar 4 kenar değilde daha farklı bir yapıda olan taşlarla döşenmiş cadde de, 69 yıl sonra pekte ağaç kalmamış tabelanın arkasındaki ağaçtan başka. Ve ne yazık ki avludaki bir mahkum gibi sadece bir köşesinden hasret giderebiliyoruz uzayıp giden maviliklere.

Ercan ÜSLÜ