6 yıllık kariyerine 48 madalya sığdırdı

6 yıllık kariyerine 48 madalya sığdırdı
Down sendromlu milli sporcu Emirhan Akçakoca, Tekirdağ'da 6 yıl önce başladığı atletizmde ulusal ve uluslararası şampiyonalarda 48 madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Akçakoca, atletizmde kendini geliştirip katıldığı ulusal ve uluslararası organizasyonlarda kürsüde yer alarak başarılarıyla dikkati çekiyor.

İtalya'da 2021'de düzenlenen SUDS Avrupa Oyunları'nda (Trigames 2021) 100 metre ile triatlonda dünya rekoru kıran özel sporcu, 2022'de ise Çekya'da gerçekleştirilen dünya şampiyonasında 5'i altın 8 madalya kazandı.

Akçakoca, geçtiğimiz yıl 3-10 Eylül'de İtalya'nın Padova kentindeki Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası'nda 100 metre, uzun atlama ve gülle atmadan oluşan triatlonda 2 bin 298 puanla kendisine ait dünya rekorunu 2 bin 320 puana yükselterek altın madalyanın sahibi oldu.

Son olarak Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'nda milli atlet, uzun atlamada 4.27'lik derecesiyle dünya rekoru kırarak altın madalya elde etti.

Akçakoca, ayrıca farklı kategorilerde 2 altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı.

Atletizmde 12’si altın toplam 48 madalyası bulunan Akçakoca, derecelerine yenilerini eklemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.