6 ülke gençlerinden Sarı Gelin türküsü

6 ülke gençlerinden Sarı Gelin türküsü
TÜRKİYE'nin yanı sıra Estonya, Ukrayna, Makedonya, Litvanya ve Azerbaycan'dan Erzurum'a gelen 36 genç, dillerden düşmeyen 'Sarı Gelin' türküsünü seslendirip klip çekti.

Avrupa Birliği Bakanlığı ve Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen, 'Müzikle Anlaşmak' projesi kapsamında Estonya, Ukrayna, Makedonya, Litvanya, Azerbaycan ve Türkiye'nin değişik yörelerinden Erzurum'a gelen 36 genç; Aziziye Tabyaları, Çifte Minareli Medrese, Erzurum Kalesi, Havuzbaşı, Atatürk evi, Kongre binası, Üç kümbetler, Erzurum Evleri, Taşmağazalar ile Palandöken Kayak Merkezi'nde 'Sarı Gelin' türküsünü seslendirdi. Yıllarca, 'Ermeni', 'Azeri', 'Türk' türküsü tartışmasının yapıldığı 'Sarı Gelin'e Sivil Toplum Destekleme Derneği (SİTODED), farklı bir klip çekti. Erzurum'un tarihi ve turistik mekanlarında geçen 29- 30 Kasım günleri çekilen klip, internet ortamında yayınlandı ve tıklanma rekoru kırdı.

Buz gibi bir havada klip çekimi yapıldığına işaret eden SİTODED Projeler Koordinatörü Kadir Ergün şunları söyledi:

"Millet olma kavramını besleyen en vazgeçilmez kavram kültür. Kültürü oluşturan en önemli değer ise o toplumun yaşadıkları, hissettikleri ile oluşturduğu, şekillendirdiği, çalgıları, oyunları, türküleri ve ezgilerdir. Müzik, insana düşündüklerini seslerle anlatma olanağı veren bir dildir. İnsanın yaşam karşısındaki davranışını simgeler. İster yabancı kaynaklı, ister yerli olsun her müzik parçası duygularımıza hitap eder. Bu düşünce ile 'Müzikli Anlaşma' projesi kapsamında 6 ülkeden 36'ı genci Erzurum'da topladık. Projenin sonlarına doğru klip çektik. 1 Aralık'ta da Atatürk Üniversitesi'nde konser verdik. Tamamen amatör seslerden oluşan bir ekiple yaptığımız çalışma yayınlandığı hafta itibariyle 500 binin üzerinde tıklandı. Sarı Gelin klibinin internet sitelerinde büyük ilgi görmesi bizleri çok sevindirdi." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.