53 YILLIK TARİHE KARA LEKE

53 YILLIK TARİHE KARA LEKE
Spor Toto 1. Lig’in bitmesine 1 hafta kala Samsunspor, bir alt lig olan TFF 2. Lig’e düştü

1965 tarihinde Profesyonel Futbola adım atan Karadeniz’in kralı Samsunspor, tarihinde ilk defa 2. Lig’e düşmenin üzüntüsünü yaşıyor. Geçmişte bizans takımlarına kök söktürten Kırmızı şimşekler, uzun yıllar Süper Lig’de mücadele ederken, 1. Lig’de de iz bırakan önemli başarılara imza attı. 2017-2018 Futbol sezonunun bitmesine 2 hafta kala Cumartesi günü Giresunspor’a konuk olan Samsunspor, burada mutlak galibiyeti hedeflemişti. Maalesef işler düşünülenden farklı oldu. ihtimal olarak bile görülmeyen 2. Lig, bugün Samsunspor’u yanına aldı. Giresunspor’a 2-1 mağlup olarak tüm umutlarını tüketen Kırmızı-beyazlılar, lig bitimine 1 hafta kalan Spor Toto 2. Lig’e düştü. Alınan bu sonuçla yasa boğulan Samsun, Kulübün bu duruma düşmesinde rol oynayan herkese büyük ölçüde öfke püskürdü.

EN BÜYÜK ÖFKE SİYASETÇİLERE

Türk futbolunda olmazsa olmaz olarak bilinen siyasetçiler, Kulüplerin arkasında manevi güç olarak dururken, Samsun’un siyasetçileri Samsunspor’u sahipsiz şekilde bıraktı. 53 yıllık Kulübe sahip çıkmayan Samsun’un bürokratları, Samsunsporlu taraftarların büyük öfkesine maruz kalıyor. Şehrin dört bir köşesinde taraftarlarca yapılan konuşmalarda, ‘seçim zamanı her şeyin hesabı sorulacak’ ifadeleri kullanılırken, Samsun’un siyasilerini tereddütler rahatsız etmeye başladı.

YÖNETİCİ, TEKNİK EKİP VE FUTBOLCULARA…

Takımın başarısız bir tablo ortaya koymasında baş rol olarak görünen Samsunspor’un eski yönetimi, yanlış teknik adam tercihinde bulunarak bir türlü başarı istikrarını yakalayamazken, sahada görev alan futbolcular da yeterli mücadeleyi gösteremedi. Lig’den düşmenin hayalini hadi düşünemeyen Kırmızı-beyazlı futbolcular, Lig’in bitimine 1 hafta kala korkulu rüya olan 2. Lig’e düştü.

Nurullah KIZILDAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum