50. sanat yılını kutladı

50. sanat yılını kutladı
ÜSKÜDAR'da düzenlenen bir programla, Yeşilçam'ın en önemli isimlerinden biri olan Hülya Koçyiğit'in 50. sanat yılı kutlandı.

Hülya Koçyiğit'in fotoğraflarından oluşan özel serginin açılışıyla başlayan gecenin sonunda, Koçyiğit sahneye çıkıp şarkıcı Öykü Gürman ile Samanyolu şarkısını söyledi.

Üsküdar Belediyesi ve Filmarası Sinema Dergisi tarafından Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde organize edilen geceyle Türk Sinemasının en önemli isimlerinden biri olan Hülya Koçyiğit'in 50. Sanat yılı kutlandı. Geceye Hülya Koçyiğit'in yanısıra, yönetmen Ülkü Erakalın, oyuncu Süleyman Turan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen çok sayıda davetli katıldı.

"50 Yıldır Parlayan Yıldız" başlığıyla düzenlenen gece, Hülya Koçyiğit'in fotoğraflarından oluşan özel serginin açılışıyla başladı.

Basın mensuplarına konuşan Hülya Koçyiğit, "Bir sanatçının yaşarken anılması gerçekten çok büyük bir gurur. Türk Sineması 100. Yaş gününü kutlamakta. Benim de naçizane 50. Yaş günüm. Sinemada dolu dolu yaşadığım bir 50 yıl. Ne mutlu bana, ne mutlu Türk sinemasına bu kadar yıl hizmet etmiş olmama. Ne kadar şanslıyım çok sevdiğim bir mesleği yapıyorum. Ve 50 yıldır alkışlanıyorum. Ve iltifat alıyorum. Türk halkı bana çok büyük gurur yaşatıyor" dedi.

Torunu Neslişah Alkoçlar Düzyatan, "Heyecanlı bir gece, düğünümden sonraki belki en heyecanlı gece. Tüylerim diken diken oldu. Çünkü anneannemin en özel günü" şeklinde konuştu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Türk sinemasının, hatta dünya sinemasının en önemli isimlerinden birisi olan Hülya Koçyiğit için böyle bir program düzenledikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Program sanatçı için hazırlanan belgesel ve sunumlarla devam etti. Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in Koçyiğit'e, plaket, bir demet gül ve gençlik fotoğrafını takdim etti.

Ses sanatçısı Öykü Gürman, Yeşilçam filmlerinin sevilen şarkılarını seslendirdi. Gürman'ın daveti üzerine sahneye çıkan Koçyiğit, Samanyolu şarkısına eşlik etti (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.