5 yıllık höyük 'Gelecek Turizmde' projesiyle tanıtılacak

5 yıllık höyük 'Gelecek Turizmde' projesiyle tanıtılacak
Tarihi 5 bin yıl öncesine dayanan Malatya'daki Arslantepe Höyüğü, Anadolu Efes, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliğinde hayata geçen 'Gelecek Turizmde' projesi kapsamında desteklenecek.

Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu final değerlendirme süreci ardından Türkiye genelinde seçilen 3 projeden biri olan Malatya'nın Mirası Arslantepe projesi 'Gelecek Turizmde' desteği almaya hak kazandı. Malatya'nın 5 bin yıllık arkeoloji harikası Arslantepe Höyüğü, Anadolu Efes, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile Gelecek Turizmde projesi kapsamında Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu tarafından desteklenecek. 'Gelecek Turizmde' projesi başladığı 2007 yılından bu yana sürdürülebilir turizm modelleri oluşturarak yerel kalkınmaya verdiği destekle dikkat çekiyor.

Anadolu Efes'in yürüttüğü Gelecek Turizmde-Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu Projesi'ne bu yıl 66 ilden 417 yapılan fon başvurusu arasından destek almaya hak kazanan 3 projeden biri Malatya'nın Mirası Arslantepe projesi oldu. Arslantepe Destekleme ve Geliştirme Derneği ve Battalgazi Belediye Başkanlığı tarafından geliştirilen Arslantepe'nin sosyal ve kültürel potansiyelini harekete geçirecek proje ile tarihi günümüzden 5 bin yıl öncesine dayanan Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki arkeolojik yerleşim alanı olan Arslantepe Höyüğü tanıtılacak.

Projeyle bir yandan yöre halkında Arslantepe'yi koruma, sahiplenme ve onunla gurur duyma hissiyatı meydana getirilirken Arslantepe'nin tanıtımına katkıda bulunulması ve bir turistik cazibe merkezi olmasının sağlanması, diğer yandan da ilçedeki ekonominin canlandırılması amaçlanıyor.

"TURİZM EKSENLİ YEREL KALKINMA MODELLERİ OLUŞTURUYORUZ"

'Gelecek Turizmde' projesi ile sürdürülebilir turizm ve yerel ekonomik kalkınmaya destek olduklarını belirten Anadolu Efes Genel Müdürü Altuğ Aksoy, "Gelecek Turizmde ile turizm eksenli bir sürdürülebilir kalkınma modeli oluşturduk. Proje yürüttüğümüz bölgelerde sürdürülebilir turizm modelleri yaratıyoruz ve bu modeller üzerinden yerel kalkınmaya destek veriyoruz. Diğer yandan doğal, tarihi ve kültürel mirasın da korunmasını sağlıyoruz. Uygulama bölgelerindeki yerel aktörlerin projenin bir parçası olması bizim için oldukça önemli. Kamu ve yerel yönetimlerin işbirliği projeleri sürdürülebilir kılıyor." diye konuştu.

'GELECEK TURİZMDE'YE STEVİE AWARDS'TAN İKİ ÖDÜL

Her yıl 3 sürdürülebilir turizm fikrine fon desteği sağlayan 'Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu', bu yıl 6 binden fazla başvuru alarak bir rekora koşan Stevie Ödülleri'nde 'Avrupa'nın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi' ve 'Toplum İlişkilerinde En İyi Halkla İlişkiler Projesi' olmak üzere 2 ayrı kategoride Bronz Madalya alarak başarısını ortaya koydu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.