5 maden ocağı kapatıldı

5 maden ocağı kapatıldı
SON dönemde artan maden kaza ardından Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve özel maden ocaklarını kapsayan denetimlerde şimdiye kadar 5 maden ocağında üretim durduruldu.

Hafta başında kente gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda görevli 18 müfettiş, havzadaki maden ocaklarında kapsamlı denetim başlattı. Şimdiye kadar yapılan denetimlerde iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uymayan 5 özel maden ocağında üretim durduruldu.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in talimatıyla kentteki tüm maden ocaklarının denetim altına alındığını, hafta başında gelen 18 müfettişin gruplar halinde denetimlerini sürdürdüğünü söyledi. Demirsu, şöyle dedi:

"Bakanlığımız iş müfettişlerince yapılan denetimlerde iş sağlığı ve güvenliği açısından işçilerin sağlığını tehdit edecek eksikleri tespit edilen maden ocaklarının üretimi durduruluyor. Üretimi durdurulan maden ocağı sahipleri, eksiklikleri tamamlayacak ve bize başvuru yapacak, sonra yeniden üretime geçecek. Ardından, eksikliklerine göre bu firmalara para cezası uygulanacak. Şu anda denetimler devam ediyor. Amacımız, işçilerin iş sağlığı ve güvenliğini sağlamak." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.