"5. ÇELTİK EKİMİ FESTİVALİ"

"5. ÇELTİK EKİMİ FESTİVALİ"
Bafra Kaymakamlığı ve Bafra Ziraat Odası tarafından 5. Çeltik Ekimi Festivali yapıldı.

Bafra Kaymakamlığı ve Bafra Ziraat Odası tarafından 5. Çeltik Ekimi Festivali yapıldı.Kaygusuz Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte, Vali Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz, Orhan Kırcalı, Kaymakam Ahmet Adanur, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin çeltik ekimi yaptı.

20190521-2-36548617-44663260.jpg

Vali Osman Kaymak, Samsun'un bir tarım kenti olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin tarımda yüzde10 üretimi Bafra'da yapılıyor. Fakat pirinç deyince akla hemen Bafra gelmiyor. Terme pirinci deniyor, Osmancık pirinci çıkıyor. İstanbul'un marketlerine gittiğimizde neden bir Bafra pirinci aranmasın çünkü Bafra pirinci çok kaliteli ve güzel inşallah önümüzdeki günlerde bununla ilgili de çalışmaları yapacağız." dedi.

20190521-2-36548617-44663257.jpgBafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç da Bafra Ovası'nın önemine işaret etti.Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner de, "Bafra Ovası Türkiye'de ikinci ova ama biz bunu birinci ova yapmak istiyoruz." diye konuştu.Etkinlikte, öğrenciler folklor gösterisi sundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.