5 boyutlu sinema rekora koşuyor

5 boyutlu sinema rekora koşuyor
Karadeniz'in tek 5 boyutlu sineması, Samsun'da bir buçuk ay gibi kısa bir sürede 10 bin kişiyi ağırladı.

İstiklal Caddesi'nde bir buçuk ay önce hizmete giren 5 boyutlu sinema, kısa zaman içerisinde 10 bin rakamını geçerek vatandaşlar tarafından ne kadar büyük ilgi gösterdiğini kanıtladı. Mehmet Güven ve Sabri Urhan isimli işadamları tarafından hizmete açılan ve 750 bin TL'ye mal olan 5 boyutlu sinema içerisinde gelişmiş simülatör, dolby ses sistemi, su ve rüzgar efektleri, hareketli platformlar barındırıyor.

TÜRKİYE'NİN 7. SİNEMASI

5 boyutlu sinemaya Samsunlu vatandaşlar ve çocuklar tarfından büyük bir ilginin olduğunu söyleyen işletme sahiplerinden Sabri Urhan, "Bu teknoloji Türkiye'de 7 aylık bir teknoloji. Bu sinemalardan Türkiye'de yalnız 6 adet var. 7.'sini Samsun'da açmaya karar verdik ve şimdi görüyoruz ki çok doğru bir karar vermişiz" dedi.

ZİYARETÇİ SAYISI 10 BİNİ GEÇTİ

Samsun'da açıldığı günden bu yana vatandaşlardan ve özellikle de çocuklardan büyük ilgi gören 5 boyutlu sinemanın bir buçuk aylık süredeki gişe rakamlarına dikkat çeken Urhan, "Bir buçuk aylık bir sürede yaklaşık 10 bin kişiyi geçti ve izleyicilerin ilgisi her geçen gün artıyor" diye konuştu. Diğer bir işletme sahibi Mehmet Güven ise kişi başı 7 buçuk TL aldıklarını ancak grup şeklinde gelenlere gerekli indirimleri yaptıklarını söyledi.

Zekeriya FIRAT