4 bin çocuk tiyatro izledi

4 bin çocuk tiyatro izledi
Gazi Belediye Başkanı Kaldırım, eyman Kaldırım, belediyenin kültürel etkinlikleri kapsamında, beldedeki çocukların Gazi Sahnesi'nde Düşevi Oyuncuları'nca sahnelenen Frank Baum'un "Oz Büyücüsü" adlı oyununu izleme imkanını bulduklarını belirtti

Gazi Belediyesi ve Düşevi Oyuncuları'nın işbirliğiyle beldedeki 13 okulda okuyan yaklaşık 4 bin çocuğun tiyatroyla buluşturulduğu bildirildi.
Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, belediyenin kültürel etkinlikleri kapsamında, beldedeki çocukların Gazi Sahnesi'nde Düşevi Oyuncuları'nca sahnelenen Frank Baum'un "Oz Büyücüsü" adlı oyununu izleme imkanını bulduklarını belirtti.

Beldedeki 13 okuldan yaklaşık 4 bin öğrencinin tiyatro etkinliğine katıldığını belirten Kaldırım, "Amacımız ilköğretim çağındaki çocukları tiyatroyla kaynaştırmak ve sosyal etkinliklerde yer almalarını sağlamak. Tiyatro sanatı eğlendirirken eğiten, eğitirken eğlendiren bir özelliğe sahip. Bunun yanı sıra sosyalleşmeyi kolaylaştıran bir sanat. Çocuklarımızın bu sanat dalını tanımalarını önemsiyoruz" dedi.
"Oz Büyücüsü"nün çocuklar tarafından büyük bir keyifle izlendiğini kaydeden Kaldırım, "Oyunu izleyen 4 bin çocuğumuzdan birçoğunun okulda düzenlenen gösteriler dışında ilk defa gerçek bir tiyatro sahnesinde oyun izlediklerini biliyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın daha bilinçli, daha sosyal ve yaşadığı dünyanın farkında olan insanlar olarak yetişmesi için üstümüze düşen görevleri yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.