3687 ŞİDDET MAĞDURU KADIN BAŞVURDU

3687 ŞİDDET MAĞDURU KADIN BAŞVURDU
SAMSUN Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, 6 Aralık 2012 hizmete giren Koza Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi'ne bu güne şiddete maruz kalan 3 bin 687 kadın ve 113 erkeğin başvurduğunu söyledi.

Samsun İl Müdürü Tekin Balcı, toplumsal şiddetin çok önemli bir bölümünü oluşturan kadına yönelik şiddetin, sebep ve sonuçları açısından çok boyutlu bir sorun olduğunu söyledi. Şiddetin ortadan kaldırılmasının ancak toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesi ve bütüncül bir yaklaşımla mümkün olabileceğini belirten Balcı, şöyle dedi:

"İl Müdürlüğü olarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın uyguladığı politikalar çerçevesinde kadına yönelik şiddetle kapsamlı mücadele ediyoruz. Bu çerçevede açılan Samsun'da da açılan Koza Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi aracılığıyla şiddete maruz kalan kişilerin her zaman yanındayız. 6 bin 284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında 6 Aralık 2012 tarihinde hizmete açılan Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nde şiddet mağdurlarına psikolojik, mesleki, hukuki ve sosyal alanda rehberlik ve danışmanlık hizmeti veriyor, aynı zamanda farkındalık oluşturmaya yönelik eğitim çalışmaları sürdürüyoruz."

ŞİDDET GÖREN 3 BİN 800 KİŞİ BAŞVURDU

İl Müdürü Balcı, şiddet uygulayan alkol madde kullanan ve çeşitli ruhsal hastalıkları olan şiddet uygulayanlarla da birebir görüşmeler yaptıklarını ifade ederek, "Bu işlemleri gerçekleştirirken İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İşkur ve Samsun Barosu ile koordinasyon içinde çalışıyoruz. Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'ne açıldığı tarihten itibaren toplam 3 bin 800 kişinin şiddete maruz kalarak başvuruda bulundu. Bu 3 bin 800 kişiden 3 bin 687'si kadın, 113'ü ise erkek. Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi tarafından hizmet verilen şiddet uygulayan sayısı ise 211" diye konuştu.

3 BİN 71 KİŞİYE ŞİDDETE KARŞI EĞİTİM VERİLDİ

Balcı, şiddetin önüne geçebilmek ve şiddet konusunda zihniyet dönüşümü sağlamak amacıyla il ve ilçelerde eğitim, bilgilendirme çalışmaları düzenlediklerini söyledi. Balcı, Samsun'a 6 bin 71 kişiye ulaştıklarını, Aile ve osyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak kadına yönelik her türlü ayrımcılığın ve şiddetin önlenmesine yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına devam ettiklerini sözlerine ekledi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.