276 milyon kilowatt saat elektrik üretildi

276 milyon kilowatt saat elektrik üretildi
Samsun Büyükşehir Belediyesi 2019 yılından bugüne kadar Merkez ve Çarşamba'da bulunan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisleri’nde 276 milyon kilowatt saat elektrik üretti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentte yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı noktasında da önemli bir mesafe kat ediyor. Büyükşehir Belediyesi de iklim değişikliğinin etkilerini en aza indirmek için çevreye duyarlı yatırımlara ağırlık verirken yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacak projeler üretiyor.

4-5-yilda-276-milyon-kilowatt-saat-elektrik-uretildi-4.jpeg

Büyükşehir Belediyesi, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisleri ile atık yönetimini düzenli bir şekilde sağlarken bir yandan da çöpten enerji üretiyor. Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinde metan gazından elektrik üretimi yapılırken, aylık 23 bin hanenin elektrik tüketim ihtiyacını karşılayacak enerji üretimi gerçekleştiriliyor. 2019 yılından bu yana Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait Merkez Avdan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi ile Çarşamba Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nde yaklaşık 276 milyon kilowatt saat elektrik üretilerek, 126 milyon metreküp gazın atmosfere karışmadan enerjiye dönüşümü sağlandı.

4-5-yilda-276-milyon-kilowatt-saat-elektrik-uretildi-3.jpeg

ATIK ÇAMURLAR ENERJİ OLDU
Samsun Merkez Katı Atık Düzenli Depolama Sahası içerisindeki ‘Çamur Kurutma Tesisi'nde de, yılda 32 bin ton çamur bertaraf edilerek 3 milyon metreküp doğalgaza eşdeğer bir yakıt tasarrufu sağlanıyor. Tesis ile ayrıca yıllık 70 bin ton karbondioksit gazının atmosfere salınımı engelleniyor. Tesiste günde yaklaşık 90 ton arıtma çamuru bertaraf ediliyor.

4-5-yilda-276-milyon-kilowatt-saat-elektrik-uretildi-1.jpeg

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.