25 BİN TON DOĞAL TAŞ NAKIŞ GİBİ İŞLENİYOR

25 BİN TON DOĞAL TAŞ NAKIŞ GİBİ İŞLENİYOR
Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait Doğaltaş Elemanları Üretim Fabrikası'nda yılda 25 bin ton doğal taş nakış gibi işlenerek şehir mobilyasına dönüştürülüyor.

Atakum ilçesi Sarıışık Mahallesi'nde bulunan Büyükşehir Belediyesi Doğaltaş Elemanları Üretim Fabrikası, Türkiye'deki belediyelere de rol model oluyor.

cf1683ba-3ba9-482a-afb1-9ee4f3291381.jpg

Hayal gücü ile sınırlı binlerce dekoratif eserin üretiminin yapıldığı tesisteki çalışmaları değerlendiren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Metin Köksal, "Son 3 yılda makine ve araç parkurunu genişlettiğimiz tesisimizde Türkiye’nin birçok iline granit taştan oluşan eserlerimizi gönderiyoruz. Nebiyan Dağı'ndan çıkan siyah granite vatandaşlarımızın da talepleri arttı. Talepler doğrultusunda bahçelerde kullanılmak üzere mangal, şömine, sallanan sandalye gibi ürünler de üretebiliyoruz. Tesiste büyük kaya parçalarını gelişmiş makineler ile keserek istediğimiz boyutta üretim sağlıyoruz. Sipariş üzerine firmalara, kişilere ve belediyelere satış yapıyoruz. Mobilya ve tasarım konusunda insanların ilgisini çeken ürünlerimiz şehirleri ve bahçeleri süslüyor" dedi.  

53aacaec-8bec-488e-a1a7-840c3b7110ee.jpg

DİĞER BELEDİYELERE ROL MODEL OLDU
Doğaltaş Elemanları Üretim Fabrikası’nın diğer belediyelere de rol model olduğunu belirten Fen İşleri Daire Başkanı Metin Köksal, "Türkiye’nin birçok belediyesinden tesisimizi incelemeye geliyorlar. Bizim için gurur verici. ‘Biz başardık siz de başarabilirsiniz’ diyerek destek oluyoruz. Belediye eli ile böyle tesisin kurulması ayrıca onur verici. Özel sektör haricinde kamuda da bu işin yapılacağını gösterdik. Kentimizin ihtiyaç duyduğu mobilyaları üreterek büyük bir ekonomik tasarruf sağlıyoruz. Biz sadece kendi ihtiyaçlarımızı değil çevre belediyelerimizin özel projelerine buradan bedeli karşılığında malzeme verebiliyoruz. Piyasa değerinin altına bu çalışmaları imal ediyoruz" diye konuştu.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.