2015 yılında Samsun Şehir Hastanesi inşaatına başlanacak

2015 yılında Samsun Şehir Hastanesi inşaatına başlanacak
Samsun'da İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'na katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2015 yılı içerisinde Samsun Şehir Hastanesi inşaatına başlanacağını söyledi.

Başta 'Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü' etkinliği olmak üzere bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere akşam saatlerinde şehre gelen Müezzinoğlu, konaklayacağı otelde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu, "Samsun'un sağlığı ile ilgili geçtiğimiz 12 yılda yapılan birçok sağlık yatırımı yapıldı. Sağlıkta yakaladığımız önemli ivme var. Bu başarıda Samsun'un dinamikleri ve sağlık verileri bizleri memnun eden verilerdir. Daha iyi olabilmesi için gerek fiziksel altyapı anlamında, gerekse yetişmiş insan kaynağı desteği anlamında elimizden geleni daha iyi şekilde yapma gayreti içerisindeyiz. İnşallah önümüzdeki süreçte Samsun Şehir Hastanesinin ihale sürecini başlatıyoruz. YPK onayı geldi. Ön talepler, ön yeterlilik belgeleri alma aşamasına geldik. Önümüzdeki 3 - 4 ay içerisinde sağlıklı bir ihale süreci sürdürebilirsek, 2015 yılı içerisinde de yer teslimi ile birlikte Samsun Şehir Hastanesinin ihale sürecini tamamlayıp inşaat sürecine dönüşmeyi hedefliyoruz. İnşallah bu anlamda planladığımız yol haritası sağlıklı yürür. Samsun'un beklediği bu yatırımı inşallah önümüzdeki dönemde başlatmış oluruz." dedi.

Anemon Otel'deki toplantıya, Vali İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır, Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hacı Ömer Tontuş, Kamu Hastaneleri Kurum Başkanı Uzm. Dr. Zafer Çukurova, vali yardımcıları, kaymakamlar, hastane yöneticileri ve başhekimler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.