2015 GENÇLER İÇİN DOLU DOLU GEÇTİ!

2015 GENÇLER İÇİN DOLU DOLU GEÇTİ!
GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI 2015 YILINDA DÜZENLEDİĞİ BİRBİRİNDEN DEĞERLİ ÇALIŞMALARLA MİLYONLARCA GENCİN ORTAK SESİ OLDU

Bakan Çağatay Kılıç: “Gençlerimize güveniyor; gençliğimizi bugünün enerjisi, yarınların teminatı olarak görüyoruz”

“Gençlerimizle gurur duyuyoruz ve inanıyoruz ki bu ülkenin, bu milletin ve tüm insanlığın geleceğini 2023, 2053, 2071 yıllarına onlar taşıyacaklar”

Gençlik ve Spor Bakanlığı, yeni Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda gençliğin aydınlık geleceğine ışık tutarken, 2015 yılı boyunca birbirinden önemli çalışmalara imza attı.

Bakanlık bünyesinde gençliğe hizmet adına oluşturulan birimler, 2015 yılı boyunca hayata geçirdiği projeler ve etkinliklerle milyonlarca gencin ortak sesi oldu.

“Türkiye’nin geleceği olan gençlerimize yatırım yapıyoruz”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, geleneklerine bağlı, yeniliklere açık, demokrat, paylaşımcı, teknolojik bilgilerle donatılmış fikir ve proje üreten bir gençliğin yetişmesi için çalıştıklarını belirterek,"Türkiye’nin geleceği olan gençlerimize yatırım yapıyoruz "dedi.

Gençleri Türkiye’nin gelişiminde ve değişiminde öncü bireyler olarak görmek istediklerini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç,  “Gençlerimize güveniyor; gençliğimizi bugünün enerjisi, yarınların teminatı olarak görüyoruz. Ülkemizin geleceğe olan yürüyüşünde gençlere çok büyük görev düşüyor. Bizler bu yolda gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki gençlerimiz de, bizlerin devredeceği bayrağı çok daha üst seviyelere dikecekler. Gençlerimizle gurur duyuyoruz ve inanıyoruz ki bu ülkenin, bu milletin ve tüm insanlığın geleceğini 2023, 2053, 2071 yıllarına onlar taşıyacaklar” diye konuştu.

Gençlik Merkezleri 2015'te 1 milyondan fazla gence ulaştı

Bakanlığın 2015 yılında gerçekleştirdiği çalışmalar içinde gençlik merkezleri önemli bir yer tuttu. 2015'te toplam sayısı 210’a ulaşan gençlik merkezleri, artık ilçelerde de yaygınlaşıyor.  1 milyon 240 bin üyesi bulunan gençlik merkezleri 2015 yılı boyunca gençlerin unutmayacağı faaliyetlere imza attı.

Gençlik kamplarında 53 bin genç biraraya geldi

Bakanlığın gençleri buluşturduğu büyük organizasyonlardan olan gençlik kamplarında ise binlerce genç; serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendiriyor.

2015 yılında Gençlik Kamplarına yaklaşık 53 bin genç katılırken, bu gençler; 7 yeşil (doğa) 9 mavi (deniz) ve 1 çadır kampı olmak üzere toplam 17 kampta tatil heyecanını birlikte yaşadı. Toplamda 700 şehit ve gazi yakını genç de kamplarda misafir edildi. Gençlik Kampları, ayrıca yurt dışından gelen gençlere de ev sahipliği yaptı. Samsun ve Trabzon’da düzenlenen gençlik kamplarında ise 20’yi aşkın ülkeden toplam 440 genç biraraya geldi.

Fikir sizden, destek Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan...

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2012 yılında başladığı Gençlik Projeleri Destek Programıyla, ülkemizin geleceği olan gençlerin kişisel ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak projeleri desteklemeyi sürdürüyor. Toplam 352 projeye 2015 yılında 26 milyon TL  destek verildi.

Engelli gençleri hayata kazandıracak projelere öncelik verildi

Bakanlık, Gençlik Projeleri Destek Programı ile engelli gençlerin topluma kazandırılmasına yönelik çalışmalarına bu yıl da aralıksız devam etti.  2015/1 çağrı dönemi uygulama klavuzunda yapılan değişikliklerle engellilerimizin spor ya da sanatla rehabilitasyonunu amaçlayan projelere öncelik verildi. 'Gençlik Projeleri Destek Programı' kapsamında 2012-2015 yılları arasında gönüllülük, sosyal uyum, sağlıklı yaşam, spor, gezi, kültür - sanat ve eğitim yoluyla engelli gençlerin rehabilitasyonunu amaçlayan 29 ilden 54 kuruluşa 4 milyon 469 bin TL yardımda bulunuldu.

365 güne sığmayan projeler gençlerin ilgi odağı oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı; tarihten, sanata, spordan, kültüre kadar birçok önemli alanda gençleri geleceğe hazırlarken 2015 yılında da 'imza projelere'  kalitesini ve tecrübesini yansıttı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın bizzat yakından takip ettiği sayısız projeden bazıları şöyle:

Gençler "Çanakkale - Bir Hilal Uğruna" programlarıyla şanlı ecdatlarını andı

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı münasebetiyle düzenlenen “Çanakkale - Bir Hilal Uğruna” temalı programlar,  2015 yılında 54 farklı şehirde düzenlenirken bu değerli organizasyon vesilesiyle binlerce genç, Çanakkale ruhunu yüreklerinde hissetti.

"Tecrübe Konuşuyor"da rol model isimler gençlerle buluştu

Alanlarında tanınmış bilgi ve tecrübe sahibi kişilerle gençlerimizi buluşturmayı, gençlerimizin bu kişilerin bilgi ve tecrübelerinden yararlanmalarını, bilgi-görgü ve özgüvenlerini artırmalarını sağlamayı amaçlayan "Tecrübe Konuşuyor” projesine, bu yıl 30  farklı şehirde yaklaşık 15 binin üzerinde genç katıldı.

Binlerce Genç Osmanlı Türkçesi Eğitimi Aldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Hayrat Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında bütün gençlik merkezlerinde Osmanlı Türkçesi eğitimleri verildi. Ülkemiz gençliğinin ecdadının dilini okuyabilmelerini sağlamak amacıyla, gerçekleştirilen kurslardan bu yıl yaklaşık 10 bin genç faydalandı.

"Gençlerin İyilik Ağacı" projesinde gençlerin sorunlara karşı duyarlılığı arttırıldı

Gençlerimizin yerel ve evrensel sorunlara karşı duyarlılığının artırılması ve bu sorunların çözümünde aktif olarak yer almalarını sağlama adına 11 farklı iyilik kategorisini içeren Gençlerin İyilik Ağacı Projesi, 2015 yılını dolu dolu geçirdi. Binlerce genç,  300 bine yakın saati iyilikle geçirdi.

On binlerce genç, 'Asım'ın Nesli Asrın Yürüyüşünde'

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde” adlı şehitleri anma yürüyüşünde on binlerce genç bir araya geldi. Sarıkamış’ta düzenlenen program kapsamında, gençler, ecdadımızın gösterdiği büyük fedakarlığı yüreklerinde yaşadı. Program kapsamında her ilden birer genç edebiyat ve tarih öğretmeni davet edilerek toplam 162 öğretmene,  yerinde tarih paneli verildi.

Gençler Ecdada 522 bin 190 mektup yazdı

 ‘Gençlerden Ecdada Mektup Yarışması’, gençlerin milli ve manevi duygularını canlı tutarak, tarih şuurunun toplumda yerleşmesini sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlendi. “Çanakkale ve Sarıkamış’ın 100. Yılında 100 Bin Mektup” sloganıyla düzenlenen yarışmaya 522 bin 190 başvuru yapıldı.

Çanakkale 57. Alay Vefa Yürüyüşü’nde 25 bin genç buluştu

Çanakkale savaşlarında kahramanlıklarıyla destanlaşan 57’inci Piyade Alayı başta olmak üzere Çanakkale şehitlerini anmak ve gençlerimizin yaşadıkları illerden Çanakkale’ye seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışıp kaynaşmalarını sağlamak için  düzenlenen "57. Alay Vefa Yürüyüşü"ne bu yıl 25 bin genç katıldı. Çanakkale 57. Alay Vefa Yürüyüşü’nde her yıl binlerce genç ecdadın yolundan gidiyor.

25 bin genç , "Şehirler ve Kültürler" projesinde birarada!

Gençlere farklı kültürleri, tarihi ve doğal güzellikleri görüp tanıma fırsatı sunan Şehirler ve Kültürler Projesi keyifli bir yılı geride bıraktı. Yıl boyunca toplam 30 şehir;  özgüven sahibi, gezip görerek öğrenen, sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet eden bir gençliğin yetişmesine katkı sağlamayı amaçlayan projeye evsahipliği yaptı. Projeden toplam 25 bin genç yararlandı.

'NUSRAT' mobil oyunu 1 milyon kullanıcıya ulaştı

Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Çanakkale ruhunun gençlere dijital mecralardan da ulaştırılması amacıyla geliştirilen "NUSRAT" isimli mobil oyun, 1 milyon kullanıcıya ulaştı.

Mobil oyunun ilk bölümünde sınırlı sürede düşman gemilerine yakalanmadan mayınların döşenmesi bekleniyor. Oyunun diğer bölümlerinde de tarih bilgileri doğrultusunda sırasıyla 18 Mart Deniz Muharebesi, Tekke Koyu Çıkarması, Kirte Köyü Muharebesi, Arıburnu Çıkarması ve Conk Bayırı mücadeleleri yansıtılıyor. Kullanıcılardan gelen yoğun istek üzerine NUSRAT-2 oyunu geliştiriliyor.

KYK'DA 2015 YILI...

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü 2015'te gerçekleştirdiği projeler ve çalışmalarla gençlere dolu dolu bir yıl yaşattı.

Gençlerin, yıl boyunca yurtlarda barınma ve beslenme ihtiyaçlarının yanında bireysel, sosyal, kültürel manevi ve akademik gelişimlerine katkı sağlamak için "KYK Akademi" projesi kapsamında yıl boyunca liderlik seminerleri, farkındalık konferansları, kariyer sohbetleri, kurslar ve atölye çalışmaları düzenlendi. Bu önemli organizasyonlara 2014-2015 eğitim öğretim yılında 432 bin 278 genç katıldı.

KYK,  gezi etkinlikleri kapsamında ise bu yıl 3 önemli organizasyona imza attı.  "Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi",  "Bir Günde Bin Yıl Anadolu Tarih ve Medeniyet Gezileri" ve "Bir Günde Bin Yıl Balkanlar Tarih ve Medeniyet Gezileri"nde binlerce genç hayatları boyunca unutmayacakları bir yılı geride bıraktı.

Sportif faaliyetler açısından da yoğun bir dönemi geride bırakan KYK'da, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 8 farklı branşta turnuvalar düzenlendi. Organizasyonlarda toplam 70 bin genç yer aldı.

"Çınaraltı Gençlik Söyleşileri" kapsamında 2015 yılında binlerce genci gerçekleştirdiği etkinliklerle bir araya getiren KYK,  "Tarihi Yazılanlar", "Vefa Günleri",  "Yaşayan Hazineler",  "Benim Tarihim",  "İncir Çekirdeği", "Yağmur Şiir Damlaları", "Şiirin Sultanları" organizasyonlarla birçok farklı şehirde binlerce gençle buluştu.

2015 yılının son günlerinde Ankara’da Vali Galip Demirel Vilayetler Evi’nde  KYK’nın 78. Olağan Genel Kurulu düzenlendi. Bakan Çağatay Kılıç,  toplantında KYK’nın gerçekleştirdiği  faaliyetleri değerlendirirken, ülke gençliğinin geleceği adına önemli açıklamalarda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.