200 Liralık Bursa 2 saat bekleme...

200 Liralık Bursa 2 saat bekleme...
Banka Önlerinde Alışık Olduğumuz Emeklilerin Kuyrukta Sıra Bekleme Görüntülerine Öğrenciler de Eklendi.

Banka önlerinde alışık olduğumuz emeklilerin kuyrukta sıra bekleme görüntülerine öğrenciler de eklendi.

Adana'da üniversite öğrencileri ayda 200 TL tutarındaki öğrenim kredisi ve bursu almak için banka önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Sabahın ilk saatlerinden itibaren Ziraat Bankası Şubesi kapılarında toplanan öğrenciler parayı çekmek için saatlerce sıra bekledi. Kimi yerlerde kuyruklar yola taştı. Sınav tarihlerine denk gelen para dolayısıyla öğrencilerden bazıları derslerini ev yerine ayakta çalışmak zorunda kaldı. Öğrenciler bu duruma tepki gösterdi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde okuyan Ferhat Demir, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen 200 TL'lik 'öğrenim kredisi' için üç saat banka önünde sıra beklediğini hatırlattı. Daha pratik bir yöntemle öğrenciler mağdur edilmeden de bu para verilebileceğini ifade eden Demir, "Yoğunluğun yaşanmaması için öğrencilere beli bir gün verilebilir. Sabah geldim, ama öğlen arasına denk geldi. Öğleden sonra bir saat daha kuyrukta bekleyeceğim. Derslerimizi ekerek buraya geldik. Belki öğleden sonraki derse yetiştireceğim diye düşündüm. Fakat bu durumda yetişmem mümkün değil. Bir günüm gitti."dedi.

ÇÜ Bilgisayar Programı Öğrencisi Selami Bahçeci de banka kuyruğunda ders çalışmak zorunda kaldığını dile getirdi. Makine Teknikerliği Bölümü Öğrencisi Murat Yıldız ise kartla paranın çekilmesini önerdi. Jeoloji Mühendisliliği Bölüm Öğrencisi Berna Güntel de öğrenim kredisinin bankada randevulu verilmesini tavsiye etti.