19 MAYIS'TA YOL TEPKİSİ

19 MAYIS'TA YOL TEPKİSİ
Samsun'un 19 Mayıs ilçesine bağlı Ormancık Mahallesi sakini Mustafa Cengiz yapılan yol çalışmasından dolayı yetkilileri suçladı.

Ormancık Mahallesinde kendilerinin tapulu arazisinde Mustafa Cengiz yaptığı açıklamada ateş püskürdü.
Cengiz,''Ben bu mahallede 57 senedir yaşıyorum. Benden önce dedelerim, babalarım ve ailem yaşamış. Halende kardeşlerim burada ikamet ediyor. Bu yol çalışması olmadan 2 ay önce köy muhtarı ve azalar benden grup yol çalışması olacağından arazimin üzerinden geçileceğini söyledi. Ben o zaman onlara benim tarlam oynak kara su var, göçme ihtimali %100 olduğundan izin vermedim. Ve gün geldi ben Bafra'da iken bana haber vermeden yolun kenarında bulunan meyve ağaçlarını keserek tarlamın kaymasına neden oldular. Ayrıca yol çalışmasında yolda bulunan taşları da benim zirai üretim yaptığım arazi üzerine atıp kullanılmaz hale getirdiler. Gördüğünüz gibi elektrik direkleri ve telefon direkleri de önlem alınmadığından kullanılmaz haldeler tehlike yaratmaktadırlar. Benim rızam olmadan yapılan bu çalışmadan doğan zararımı kim karşılayacak. Nedeni ise bu tarlada 18 kişinin hakkı bulunmaktadır. Yetkili büyüklerimden konunun gereğini yapmalarını rica ediyorum.''dedi.
Konuşmadan sonra mağdur Mustafa Cengiz yağan yağmur altında 19 Mayıs Belediyesine ait iş makinesinin önünde geçerek daha dikkatli çalışma yapmamaları halinde mahalle olarak şikayette bulunacaklarını söyledi. Çalışma yapan yetkili işçilerden alınan bilgiye göre ise,''Biz burada menfez ağızlarının tıkalı olan yerleri açıyoruz. Heyelan,sel ve her türlü tehlike olmaması için çalışıyoruz.''diyerek açıklamalarda bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.