150 tekerlekli sandalye sahiplerine ulaştırıldı

150 tekerlekli sandalye sahiplerine ulaştırıldı
Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır'ın girişimleri ile temin edilen 150 adet tekerlekli sandalye düzenlenen bir törenle ihtiyaç sahiplerine verildi.

Samsun'un Havza ilçesi Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtımına Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Karadeniz Engelliler Federasyonu (KEF) Başkanı Selman Saruhan, Havza, Kavak, Ladik ve Asarcık İlçe Başkanları ile engelliler ve aileleri katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan KEF Başkanı Selman Saruhan, "Türkiye'de engellinin tanımı vardır fakat engelin tanımı yoktur. Kimse bu tekerlekli sandalyeye oturmak istemez. Eğitimi biz yıllarca engelliye verdik ama aile ve topluma vermedik. Burada yanlış yaptığımızı gördük. Eğitimi hem aileye hem topluma vermemiz gerektiği kanısına vardık.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından programa katılan Havza Belediye Başkanı Murat ikiz herkesin engelli olmaya aday olduğunu belirterek, “Havza Belediyesi olarak engellilerimize yaşlılarımıza ve Huzurevimize çok önem veriyoruz. Havza Engelliler Merkezimiz inşallah 2015 yatırım programında alınacak. 30 dönüm yer tahsisi yapıldı. Bu merkez Samsun'da ikinci engelliler merkezi olacak.” diye konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır da yapılan girişimler ile 210 tekerlekli sandalyenin hayırsever bir iş adamı tarafından sağlandığını belirterek, "Bu gün burada 150 tekerlekli sandalye dağıtacağız. 60 tanesi daha sonra dağıtacağız. Amacımız 17 ilçemizde bu sandalyelerden dağıtmak. Benim amacım biraz daha dikkati çekmek. Devletimiz tüm engelli kardeşlerimize ayrı bir bakanlık hizmeti vererek tam olarak sahiplenmiştir. Bu belki dünyanın bir çoğunda yok." dedi.

Konuşmaların ardından tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Engellilerle yakından ilgilenen Milletvekili Bakır, ilçe belediye başkanları ile birlikte tekerlekli sandalyelere oturarak poz verdi.CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.