15 Temmuz'daki kahramanlıkları resmetti

15 Temmuz'daki kahramanlıkları resmetti
Samsun'da yaşayan emekli Jandarma Astsubay Başçavuş Tamer Nacar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı yaşanan kahramanlıkları tuvaline yansıttı.

Ortaokul yıllarında başladığı resim tutkusundan hiç vazgeçmeyen Nacar, 26 yıllık askerlik görevi boyunca da resim yapmayı sürdürdü. İşinden fırsat buldukça resim yapmaya devam eden Nacar, yaklaşık 6 ay önce emekli oldu.FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine tepki amacıyla Türk askerinin kahramanlıklarını konu alan resim yapmaya karar veren Nacar, bunun için de farklı malzemeler kullandı.Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir'i de tuvallerine yansıtan Nacar, resimlerinde gazete kupürleri, binaların dış cephesinde mantolamada kullanılan file ile askeri apoletler kullandı.Yaklaşık 3 aylık çalışma sonucu darbe girişimiyle ilgili 5 resim yapan Nacar, yaptığı resimleri sergi açarak kamuoyunun beğenisine sunmaya hazırlanıyor.Nacar,emekli olduktan sonra resim çalışmalarına ağırlık verdiğini söyledi.Aynı zamanda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olduğunu belirten Nacar, "Her insanın mesleğinin haricinde sanatsal bir faaliyetle uğraşması gerektiğini düşünüyorum. Bizim böyle bir imkanımız çok olmuyordu. Sadece özel yaşantınızı ve kendinize ayırdığınız zamanı değerlendirerek çalışma yapabiliyorduk. Tabii bu fedakarlık istiyor." dedi.Her yıl İstanbul Harbiye Askeri Müzesinde düzenlenen, "Yaşayan asker ressamlar sergisi" ve çalıştaylara katıldığını anlatan Nacar, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde resim alanında yüksek lisans eğitimi aldığını kaydetti.

"Amacım, kahramanlarımızla ilgili bir şeyler ortaya koymak"
Tuvalinde değişik malzemeler kullanarak bir şeyler yapmaya çalıştığını dile getiren Nacar, "Gazete kupürleri, binaların dış cephesinde mantolamada kullanılan 'file' diye tabir edilen bezler, askeri apoletler kullanarak çalışmalar yaptım. 15 Temmuz ile ilgili resimler ortaya koydum. İhanet içerisinde olanlarla gereken merciler ilgileniyor. Benim amacım, kahramanlarımızla ilgili bir şeyler ortaya koymak. Ömer Halisdemir gibi vatanı savunan, göğsünü siper eden, kahramanlıklarıyla öne çıkan insanların yaşatılması adına darbe girişimini tuvallerimi resmettim." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.