15 EKİM BEYAZ BASTONLULAR GÜNÜ

15 EKİM BEYAZ BASTONLULAR GÜNÜ
Bafra'da 15 Ekim Beyaz Bastonlular Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

Vatandaşlarımızın Görme Engelilerin yaşamına dikkat çekip, farkındalık oluşturmayı amaçlayan 15 Ekim Beyaz Bastonluar Günü Etkinliği, Bafra Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Naim Okay rehberliğinde Görme Engelliler Dernek binası önünde başlayıp Bafra Cumhuriyet Meydanı'na kadar yapılan bir yürüyüşle devam etti.

Öğrenciler, ellerinde taşıdıkları etkili ve çarpıcı pankartlarla ilçe halkının dikkatini çekmeye çalıştılar. Etkinlik nedeniyle bazı öğrenciler günün önem ve anlamıyla ilgili konuşmalar yaptıtılar. Ayrıca bazı öğrencilerle vatandaşların gözleri siyah bantla kapatılarak yürütülüp  neler hissettikleri soruldu.

Öğrenciler ve vatandaşlar ise gözleri bağlıyken hiç bir şey göremedikleri için görme engelli olmanın önem ve anlamını şimdi daha iyi kavradıklarını dile getirdiler.

Temsili olarak öğrenciler ve vatandaşlar ellerindeki beyaz bastonla gözleri kapalı şekilde yürüyerek görme engellilerin dünyasını bu şekilde daha iyi bir biçimde hissettiler.

15 Ekim Beyaz Bastonlular Günü Etkinliği'ne Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Ömer Ergül ve dernek üyeleri, Bafra Anadolu Lisesi Müdürü Yıldıray Baş, Müdür Yardımcısı Osman Zeki Öğreten, Bafra Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni NaimOkay, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Haber: Oktay ZERRİN- Bafra

Samsun’un Bafra İlçesi’nde 15 Ekim Beyaz bastonlular günü münasebetiyle Bafra Anadolu Lisesi ve Bafra Görme Engelliler Derneği ile ortaklaşa etkinlik düzenlendi.

 

Bafra Anadolu Lisesi öğrencileri ve Bafra Görme Engelliler Derneği tarafından 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü sebebiyle yürüyüş etkinliği düzenledi. Beyaz Baston Günü nedeniyle Bafra Anadolu Lisesinden 50 öğrencinin katıldığı yürüyüş Görme Engelliler Derneği binasının önünde başlayıp, Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti. Grup ellerinde Flamalar ve pankartlarla ve siyah bez parçalarıyla gözlerini kapatarak yürümeye çalıştılar.

Haber: Oktay ZERRİN- Bafra

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.