'14 Aralık operasyonu' başladı

'14 Aralık operasyonu' başladı
Sabah erken saatlerde günlerdir konuşulan operasyonunun ilk işaretleri geldi.

Polis araçlar art arda Vatan caddesi'ndeki emniyet müdürlüğü binasında çıkmaya başladı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerin ilk adresi Zaman Gazetesi'nin Yenibosna'daki binasına oldu. Bu sınrada gazetenin önünde gruplar toplandı. Polis burada toplanan grupların protestoları arasında binaya girdi.. Polisle bekleyen arasında kısa süre itişmeler yaşandı. Protestonun ardından polisler gazete binasına girdi. Kısa süre sonra polisler gazete binasından çıktı. Polislerin evrak eksikliği nedeniyle çıktığı öğrenildi.

EKREM DUMANLI'DAN "14 ARALIK OPERASYONU" AÇIKLAMASI...

ZAMAN Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, 14 Aralık Operasyonu'na ilişkin Zaman Gazetesi'nde basın açıklaması yaptı. "Özgür Basın susturalamaz" şeklinde sloganlar eşliğinde açıklamasına başlayan Dumanlı, Cuma Günü Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na gittiğini anlatarak, avukatlarının Başsavcı Hadi Salihoğluyla görüştüğünü belirtti. "Başsavcı Hadisalihoğlu'nun avukatlarına "Böyle bir şey yok" dediğini ve yazılı belge verdiğini aktaran Dumanlı, "Ya Başsavcı yalan söylüyor ya da Başsavcı'nın haberi olmadan bir takım işler oluyor. Biz hakkımızda soruşturma olduğunu duyunca tweet attık, fotoğraf paylaştık, "Biz buradayız, buyrun gelin" dedik diye konuştu.


"DÜĞÜNE GİDER GİBİ HAZIRLANDIK"

Emniyet mensuplarının gazeteye gelmesi üzerine "Düğüne gider gibi hazırlandık" diyen Dumanlı, "Gözaltına alınacak kişi burada bekliyor. Lütfen gelin emaneti alın. Burada sizi bekliyorum" dedi.


"ÇOK AYIP DİYORUM"

Bazı televizyonların operasyonu "Paralel" alt yazısıyla vermesini eleştiren Dumanlı, "Çok ayıp diyorum. Paralel yapı olduğuna dair karar mı var? Haberciyseniz haber yapın. 20 yıldır gazetecilik yaptım. 10 yıldır Zaman Gazetesinde çalıştım. bu zamana kadar herkesle görüştüm. Röportajlar yaptım" dedi.


"PARALELE BASKIN, DARBE DİYE BİR ŞEY YOK"

Basın mensuplarına seslenen Dumanlı, "Korkmayın korkmanın sonu yok. Televizyonlarda sabah telaşına geldi diye düşünüyorum. "Paralele baskın", "darbe" diye bir şey yok. Basın özgürlğüne resmen darbe yapılmaktadır. Hukuksuzdur" ifadelerini kullandı.


"GELİN, ÇAYIMIZI İÇİN SONRA NEREYE GİDECEKSEK GİDELİM"

Emniyet yetkililerine seslenen Dumanlı, "Hakkımda gözaltı kararı çıkartmışsınız. Gelin, çayımızı için sonra nereye gideceksek gidelim. Allah hakkın yanındadır. Zalimin yanında değildir. Bugünlerde geçer. Demokrasiye sahip çıkalım" şeklinde konuştu.


ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ ERGÜDER GÖZALTINA ALINDI


14 Aralık Operasyonu kapsamında polis ekipleri sabah saatlerinde Beylikdüzü Yakuplu'da bululnan Marmara Evleri 3'e geldi. Ekipler sitenin güvenlik görevlileriyle birlikte 'A1' Blok'a girdi. Burada yaşayan İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ergüder polis arabasına bindiği sırada, bir kadının kendisine el salladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.