12 yılda sağlıkta gelişmiş ülkeleri yakaladık

12 yılda sağlıkta gelişmiş ülkeleri yakaladık
Seçim çalışmalarına İlkadım İlçesinde devam eden Ak parti Samsun Milletvekili Kamuran Özden, hastaneleri ziyaret etti.

12 yılda sağlıkta çok şeyler yapıldığını dile getiren Özden, ‘Nereden nerelere geldiğimizi görüyorsunuz. Yapamazlar, beceremezler  dedikleri her şey yaptık. Gelişmiş ülkeleri yakaladık’ dedi. Özden daha sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden AşıkHaydari’nin cenazesine katıldı. 2 gün önce Salıpazarında görüşüp hatıra fotoğrafı çekindiği Haydar Sazlı’yı son yolculuğuna uğurlayan Kamuran Özden, ‘Büyük bir sanatçıyı çok iyi bir gönül dostunu kaybettik’ diye konuştu.

İlkadım ilçe teşkilatını ziyaret ederek güne başlayan AK parti Samsun Milletvekili adayı Kamuran Özden daha sonra  İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tokile birlikte sırasıyla Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi. Gazi Devlet Hastanesi, Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastalıkları Hastanesi ile Samsun Ruh Salığı Ve Hastalıkları Hastanesi’ne gitti. Hastanelerde çalışan doktor, sağlık personeli ve hastalarla görüşüp sohbet eden Özden, çıkışta yaptığı açıklama, ’12 yılda sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle yaşanan gelişmelerin herkes farkındadır.Önceden işçi bir hastaneye, memur bir hastaneye giderdi. Yaralanan birine ilk sorulan soru işçimisinmemurmusun olurdu. Sigortan yoksa yanmıştın. Biz, Hastaneleri birleştireceğiz dedik. Yapamayacağımızı başaramayacağımızı söylediler. Acımasızca eleştirdiler. Ama biz yaptık. Sonucu da ortada. Şimdi herkes istediği hastaneye, istediği doktora gidebiliyor. Kuyrukta beklemiyor. İstediği saate randevu alıyor. O kadar. Buralara nereden geldiğimiz unutmayın. Anne parası olmadığı için yeni doğan bebeğini hastaneye rehin bırakıyordu. İlaç kuyruklarında insanlarımız saatlerce bekliyordu. Oysa şimdi hastaneye gidemeyen insanımızın ayağına doktorumuz gidiyor. Doktorlarımıza ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederim’ diye konuştu.

Milletvekili adayı Kamuran Özden, daha sonra geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Aşık Haydari olarak tanınan Haydar Sazlı’nın Büyük Camide kılınan cenaze namazına gitti. Aşık Haydari ile 2 gün önce Salıpazarı ilçesi Avut Mahallesinde yapılan Hıdırellez Şenliklerinde görüştüğünü söyleyen Özden, ‘Büyük  bir sanatçıyı ve çok iyi bir gönül dostunu kaybettik. 2 gün önce görüşmüştük. Çok üzgünüm. Kendisine Allah’tan rahmet geride kalan ailesine baş sağlığı dilerim’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.