11 branşta eğitim devam ediyor

11 branşta eğitim devam ediyor
Samsun Büyükşehir Belediyesi, Yaz Spor Okulları’nda Atletizm, Futbol, Badminton, Boks, Güreş, Halter, Kano, Kick Boks, Taekwondo, Voleybol ve Yelken gibi 11 branşta ücretsiz eğitim veriyor.

Gençleri ve çocukları spora özendirerek, yaşam tarzı haline getirmelerini amaçlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, Yaz Spor Okulları’nda Atletizm, Futbol, Badminton, Boks, Güreş, Halter, Kano, Kick Boks, Taekwondo, Voleybol ve Yelken gibi 11 branşta ücretsiz eğitim veriyor. 3 Temmuz’da başlayan yaz spor okulunda 7-16 yaş arasındaki çocuklar ve gençler, ilgi duydukları branşta kendini geliştirme fırsatı yakalıyor.

gures-fotograf-1.jpeg

Sporcu sayısının 60’a ulaştığı branşlardan olan ata sporu güreşle ilgilenen öğrenciler, antrenmanlarını Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda sürdürüyor. Uzman antrenör ve eğitmenlerin gözetiminde şampiyonalara hazırlanan genç yetenekler Samsunlu efsane güreşçi Yaşar Doğu’nun izinden gidiyor.

gures-fotograf-2.jpeg

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, gençler için yapılan her çalışmaya büyük önem verdiklerini belirterek “Gençlerimizin yaz döneminde sporla daha çok ilgilenmelerini ve bu konuda kendilerini geliştirip, profesyonel anlamda da spor branşlarında yer almalarını sağlamak amacıyla Yaz Spor Okulu’nda eğitimler veriyoruz. Branşlarımızdan birisi de ata sporumuz güreştir. Güreşi çocuklarımıza sevdirip aşılayarak, geçmişlerine sahip çıkmalarını ve nesilden nesile aktarmalarını istiyoruz. Efsane güreşçimiz Yaşar Doğu’nun izinden giderek yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası şampiyonalarda şehrimizi ve ülkemizi başarıyla temsil etmelerini arzuluyoruz. Bu sebeple gençlerimize destek olmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

gures-fotograf-3.jpeg

Güreş Takımı Antrenörü Ahmet Baysal ise yaz okuluna yeni katılan 15 bayan ve erkek sporcuya ata sporunu tanıtarak eğitim verdiklerini kaydetti. Baysal, ‘’Güreş, hem peygamber hem de ata sporudur. Güreş; zor, meşakkatli, uzun ve yoğun çalışma gereken bir spordur. Yaz spor okulunda yeni gelen 7 ile 18 yaş arası öğrencilerimizle birlikte şuan 60 kişi ile çalışıyoruz. Burada çocuklarımıza hem güreşi tanıtıyoruz hem de onlara eğitim veriyoruz. Yetenekli sporcu adaylarını bulabilmek için sürekli deniyor, gözlemliyoruz. Yazın sonunda beğendiğimiz sporcularla sezona başlayacağız. Onlar sezonu daha farklı geçirecek, güreşi bilerek, özümseyerek ve isteyerek yapacaklar. Herkesi güreşe davet ediyoruz.’’ diye konuştu.

gures-fotograf-6.jpeg

gures-fotograf-4.jpeg

gures-fotograf-5.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.