10 BİN LİRAYI TAKSİ ŞOFÖRÜNE KAPTIRDI

10 BİN LİRAYI TAKSİ ŞOFÖRÜNE KAPTIRDI
SAMSUN'da 31 yaşındaki Muttalip K.'nın, içinde 13 bin 300 lira bulunan çantasını çalan 13 yaşındaki U.C.Ç. ile paranın 10 bin lirasını çocuğun elinden alan taksi şoförü M.G. polis tarafından yakalandı.

Olay Samsun'un Canik İlçesi Eski Konak Sokak üzerindeki semt pazarında meydana geldi. Pazarcılık yapan Muttalip K., semt pazarına gelerek tezgahını açtı. Bu sırada toptancılara ödemek üzere yanında getirdiği 13 bin 300 lira, iki kredi kartı ve nüfus cüzdanı bulunan çantasını tezgahın üzerine bıraktı. İddiaya göre pazarcının yanına gelen U.C.Ç., yardım etmek bahanesiyle çantayı alarak hızla kaçtı. Daha sonra da bir taksiye binerek uzaklaştı.

Taksi soförü küçük çocuğun elindeki çantada paraları görünce 10 bin lirasını alıp, 'Bu sana yeter' diyerek gerisini çocuğa verdi. U.C.Ç. elindeki parayla bir alışveriş merkezine giderek kendisine kışlık mont ile bir bisiklet satın aldı.

TAKSİCİ PARALARLA DOLAR ALMIŞ

Pazarcı Muttalip K. ise çantasının çalındığını fark edince polise ihbarda bulundu. Eşgal doğrultusunda araştırma başlatan polis, şüpheli çocuğu bir alışveriş merkezinde yakaladı. Çocuk paranın büyük bölümünü taksici M.G.'nin aldığını söyleyince, polis taksiciyi de yakaladı. Taksi soförü ise dolara çevirdiği paraları polise teslim etti. Polis her iki şüpheliden ele geçen 11 bin 700 lirayı Muttalip K.'ya teslim etti. Yaşı küçük olan ve suç kaydı bulunmayan U.C.Ç. Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Emniyet Müdürlüğü'ne ifadesi alınan taksi sürücüsü ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Bugün adliyeye çıkarılan çocuk da, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılarak ailesine teslim edildi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.