‘1 Kasım ülkemiz için çok önemli’

‘1 Kasım ülkemiz için çok önemli’
Türkiye’nin 1 Kasım’da önemli bir seçim yapacağını ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 13 yıllık değişim ve gelişime dikkat çekerek...

“Bu seçim bir siyasi partiyi iktidara taşıma seçimi değil, ülkeyi aydınlık yarınlara taşıma seçimidir. Gün AK Partiyi yeniden tek başına iktidara taşıma, ülkemizi güçsüz hale getirmek, parçalamak isteyenlere cevap verme günüdür” dedi.

Türkiye’nin çok önemli bir seçim için sandık başına gideceğini, ülkenin geleceği adına herkesin büyük bir sorumluluk altında olduğunu söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti iktidarı döneminde yaşanan değişim ve gelişim sürecine dikkat çekti. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan ekonomiye kadar farklı alanlarda yaşanan gelişimlerden bahseden Başkan Taşçı, ülke birlik ve bütünlüğüne kast edenler olduğunu belirterek, “Bu seçim bir siyasi partiyi iktidara taşıma seçimi değil, ülkeyi aydınlık yarınlara taşıma seçimidir. AK Partiyi yeniden tek başına iktidara taşıma, fırsatçılara elimizdeki oy pusulasıyla tokat atma günüdür” dedi.

EZİYETLERİ UNUTMAYALIM
Türkiye’de yanlış ülke politikalarının yıllarca sorundan başka bir şey getirmediğini ifade eden Başkan Taşçı, eğitim ve sağlık alanlarında yaşanan değişimleri hatırlatarak, “Ülkemiz yıllarca yanlış yönetim anlayışlarına maruz kalmış, hem ulusal hem de uluslar arası alanda hak ettiği konuma ulaşamamıştır. Eğitimden sağlığa, ekonomiden ulaşıma kadar birçok alanda geride kalmış Türkiye’nin kaderi, AK Partinin kuruluşu ve iktidara gelişi ile değişmiştir. İlköğretim ve lise çağındaki çocuklarının okul kitaplarını almak için aileler ne eziyetler çekti. Bir üst sınıftaki öğrencilerin sağlam kitaplarını alıp, masraftan kurtulmak istemek o dönemlerde normaldi. Şimdi ise okul kitapları, öğrenciler daha sıralarına oturmadan hazır bir şekilde bekliyor. Peki ya hastaneler? Yaşlı bir yakınını hastaneye götürmek için aileler 3 veya 4 kişi seferber olurdu. Kayıt sırasında ayrı, muayene sırasında ayrı, röntgen sırasında ayrı, ilaç kuyruğunda ayrı bir kişi beklerdi ki, bu halde bile basit bir tedavi sonrası bir gün hastanede geçerdi. Şimdi devlet hastaneleri kalite anlamında özel hastanelerden daha kapsamlı bir haldedir. Sağlık sistemi öyle bir gelişti ki, hastanelerde yaşanan sıkıntılar, eziyetler son buldu” diye konuştu.

NEREDEN NEREYE..
Ulaşım ve ekonomik alanlarda Türkiye’de mağduriyetlerin üst düzeye ulaştığı yılların geride bırakıldığını kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Bir şehirden başka bir şehre gitmek, yolculuk değil eziyetti. Çok basit bir örnekle Samsun’dan Trabzon’a gitmek isteyen bir vatandaşımız, 6-7 saat boyunca virajlı yollarda yolculuk yapmak zorunda kalıyordu. Şimdi aynı mesafeyi 3-4 saatte gidiyor olmamızı sizce neye borçluyuz? Aynı mesafedeki Samsun-Ankara arası yola bakarak da aynı şeyi söylemek mümkün. Türkiye’nin her zaman borçlu bir ülke olacağının düşünürdük. IMF’den borç almak rutin bir olay haline gelmiş, yetkilileri ülkemizde davullarla zurnalarla karşılanır olmuştu. Şimdi borç alan ülke sıfatından kurtulduk mu? Evet kurtulduk. Ama başka bir sıfata sahip olduk. Türkiye artık borç verebilen bir ülke oldu. Onlarca, yüzlerce örnek verebilir, Türkiye’de son 13 yılda yaşanan değişimi ve gelişimi bu örneklerle anlatabiliriz. Yaşlısı, genci, engellisi, kimsesizi, işçisi, memuru, her kesimden vatandaşı için çalışan, üreten bir ülke haline geldik” şeklinde konuştu.

MİLLET DÜŞMANLARINA DERS VERELİM
Türkiye’nin hem kendi içinde hem de coğrafyasında güçlenmesinin bazı çevreleri rahatsız ettiğini kaydeden Başkan Taşçı, Türk Milletinin o çevrelere asla müsaade etmeyeceğini ifade ederek, “Ülkemiz bu denli hızlı bir gelişim ve değişim sürecine girmişken, bunu engellemek isteyenler her zaman oldu, olmaya da devam edecektir. Bugün hem kendi içerisinde hem de bulunduğu coğrafyada önemli bir güç olan Türkiye Cumhuriyetinin hedeflerine ulaşmasını istemeyen hem iç hem de dış güçler farklı oyunlar içerisine girmiştir. Ama çok şükür ki Türk Milleti, bu düşüncelerin parçası olanlara asla izin vermemiş, müsaade etmemiştir. AK Parti 13 yıllık bir partidir ve milletin kendisi tarafından kurulmuştur. Sandık önümüze geliyor. Şimdi bizi bölmek, parçalamak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakmak, yıllarca ülkeleri için tek bir çivi dahi çakmayıp, sadece konuşan ve yerli yersiz eleştirenleri susturmak, ülkenin iç güvenliğini tehdit eden unsurlarla kolkola yürüyenlerin hatalarını yüzlerine vurmak, konuşurken mangalda kül bırakmayan ama ülke menfaati söz konusu olduğunda kaçanlara dersini vermek için sandığa gidelim. Gidelim ki bu ülkeyi sahipsiz sananlar, bu ülkenin gerçek sahibinin millet olduğunu görsün. Bu seçim bir siyasi partiyi iktidara taşıma seçimi değil, ülkeyi aydınlık yarınlara taşıma seçimidir. AK Partiyi yeniden tek başına iktidara taşıma, fırsatçılara elimizdeki oy pusulasıyla tokat atma günüdür” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum