Zorlayarak yapılan iğne tedaviyi engelledi

Zorlayarak yapılan iğne tedaviyi engelledi
Samsun'da özel bir hastanede hemşire tarafından koluna zorlayarak yapılan iğne nedeniyle yaşlı kadın ameliyata alınamadı.

Olay, Özel Samsun Atasam Hastanesinde yaşandı. Çarşamba'dan oğlu tarafından hastaneye getirilen 83 yaşındaki Feradiye Kavaklı, 30 Ocak Cuma günü elindeki uyuşma şikayetiyle Samsun Özel Atasam Hastanesine gitti. Burada nöroloji ve ortopedi doktorlarının muayenesi ve gerekli tahliller ile diğer tetkikleri yapıldı. Saat 14:00'de ortopedi doktoru tarafından sağ el bileğinde küçük bir cerrahi operasyona karar verildi. Hastanenin ortopedi servisine yatışı yapılan yaşlı kadına ait tüm tetkiklerin normal olduğu söylendi. 
Konu ile ilgili olarak hastanın oğlu Ahmet Kavaklı yaptığı açıklamada, şunları söyledi: 
"Annem ameliyata hazırlanırken servis hemşiresi tarafından kolundan iğne yapılmaya başlandı. İğne yapılmaya başladıktan ilk birkaç saniye içinde annemin sağ kolunda aşırı bir ağrı oluşmaya başladı. Hemşireyi iğneyi yavaş vermesi hususunda uyardım. Ancak hemşire uyarımı dikkate almadan iğneyi daha da bastırarak yapmaya devam etmesi üzerine annemin kolundaki ağrı daha çok ilerleyerek tüm koluna ve göğsüne yayıldı ve ağrının da şiddeti artmaya başladı. Annem kolundaki ve göğsündeki ağrı nedeniyle kıvranmaya başladı. Hemşireyi ısrarla tekrar uyarsam da ilacı sonuna kadar alışılmışın dışındaki bir tarz ile zorlayarak damara zerk etti. Annemin tansiyon, böbrek ve diğer çeşitli sistemik rahatsızlıklarıyla birlikte yaşlı olması ve koluna yapılan bir iğneden dolayı bu kadar acı çekmesi ayrıca tarafımıza bilgilendirme yapılmadan ne olduğunu bilmediğimiz iğne nedeniyle annem fenalaştı. Diğer sağlık görevlilerinin müdahalesi ve ilaç uygulaması neticesinde annem 30 dakika sonra ancak kendine gelebildi. Annemin ameliyat öncesi bu kadar ağrılara ve acılara maruz kalması, ameliyattan sonra bu acıların daha da farklı olabileceği düşüncesiyle kendi isteğimle annemi hastaneden taburcu edilmesini istedim" dedi. 
Hastaneden ayrıldıktan sonra annesinin kolundaki ve göğsündeki ağrının 2 saat daha devam ettiğini belirten Kavaklı, "Hemşirenin yanlış uygulama yapmasından dolayı annemin olanlar karşısında yaşadığı travma ve ameliyatını da yaptıramadığımızdan dolayı düşünülen cerrahi tedavi de yapılmamıştır. Anemin kolundan yapılan iğne bir uzman doktor kontrolünde acı ve ağrı oluşturmadan yapılarak ameliyata alınmış olsaydı bütün bunlar yaşanmamış ve annem sağlığına kavuşmuş olacaktı" ifadelerine yer verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.