ZORLA 3 PUAN 

 

TFF 2. lig Beyaz Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Yılport Samsunspor ligin ikinci yarısına çok iyi başlamaması ve başarısız sonuçlar sonucunda kaybettiği puanları yerine koyabilmek için bugün yeni 19 Mayıs Stadı’nda Eyüpspor maçı ile tekrar yeniden doğmak adına taraftarlarının da desteğini arkasına alarak bir çıkış yakalamak istiyordu.  Hafta içerisinde yeni teknik direktörü İsmet Taşdemir nezaretinde disiplinli ve ciddi çalışmalar yapan Kırmızı Şimşekler bugün Eyüpspor karşısında coşarak maçı kazanarak bir seri yakalaması bekleniyordu. Sahaya sürülen kadroda bir değişiklik yapılarak kadro yeni isimler dâhil edilmesi ve hata yapmadan maçın kazanılması hedefleniyordu.

 

 

Bu olumlu hava içerisinde maça çok hızlı başlayan taraf Yılport Samsunspor oldu. Rakibi üzerinde daha maçın ilk dakikalarında baskı oluşturarak erken gol bulmayı hedefliyordu. Son haftalarda çıkış yakalayan Eyüpspor dakika 20’yi geçmesine rağmen dalga dalga gelen Yılport Samsunspor ataklarını başarı ile keserek Kırmızı Şimşeklere gol imkânı vermediler Yılport Samsunspor ısrarla sol kanadı kullandı ve sağ kanat ilk 20.ci dakikaya kadar aktif değildi. Kazanılan kornerler gol getirmezken göbekten dikine atılan şutlar ise Eyüpspor kalecisinde eridi. Dakika 26’yı gösterdiğinde taraftarlar takımlarına inanılmaz destek vermelerine rağmen golün gelmemesi takım üzerinde baskı oluşturdu. Eyüpspor savunması inanılmaz bir şekilde yoğun Yılport Samsunspor ataklarını eritti. İlk yarım saat beklenen gol gelmedi.

 

İlk yarıyı değerlendirecek olursak Yılport Samsunspor, etkili oynadı. Ancak bir türlü beklenen golün gelmemesi taraftarları gerdi. Maçın başında forvet arkası pozisyonunda oynayan kaptan Erhan Şentürk çok çalıştı. Sonraları tek forvet oynayan Erhan, sahada adım atmadık yer bırakmadı. Kaptanın böyle çalışması taraftarlardan ve biz spor yazarlarından tam not aldı. Kaçan gol fırsatları olmasına rağmen ilk yarı bizim oyun üstünlüğümüzle sona erdi ve 0-0 bitti ilk yarı.

 

İkinci yarıya bir oyuncu değişikliği ile başladık. Yeni transfer Abdülkadir Özgen’i oyundan alan İsmet Taşdemir yerine İshak Kubilay Yavuz ile başladı. İshak Kubilay Yavuz sahaya adım atar atmaz kendini gösterdi ve takımı toparladı. Çalışkanlığıyla göz dolduran İshak, takıma gol pozisyonları oluşturdu. Ve oluşturduğu pozisyonlardan birinde boşta kalan topa yetişti ve golü sol ayakla temiz bir vuruşla yaptı. Dakika 50’de İshak Kubilay Yavuz takımı 1-0 öne geçirdi.

 

Maçın geri kalan bölümleri yine bizim oyun üstünlüğümüzle geçti. Birkaç kaçan gol fırsatları oldu fakat değerlendiremedik. Yılport Samsunspor, hoca değişikliğinden sonra ilk galibiyetini alarak kendine güven tazeledi.  Takımın özgüveni geri geldi. Oyun çok istediğimiz gibi olmasa da hatalar yapsak da galibiyet moraliyle takım kendine geldi.  Dikkatimi çeken bir husus da şu oldu; golden sonra takım toplu halde İsmet Taşdemir’e koştu. Bu da takımın birliktelik içerisinde bir takım ruhu oluşmaya başladığının göstergesi olduğu kanaatindeyim. Dakika 69’da Samet Asatekin oyundan çıkarak yerine Bahattin Köse girdi.  Dakika 85’te çok çalışan Erhan Şentürk yorulduğundan oyundan alındı. Yerine Savaş Yılmaz girdi. Ve maçın son dakikalarında birkaç Eyüpspor atağı olsa da cılız ataklar oldu bunlar. Yılport Samsunspor kendine geldi denebilir. Biraz zor da olsa 3 puan 3 puandır. Ve her zaman galibiyeti almasını bilmeliyiz. Gelecek adına umutla bakabiliriz.

 

HER ŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR