ZOR HAFTALAR BİZİ BEKLİYOR

 


TFF 1.Liginin 29. Haftasında Samsunspor zorlu Elazığspor deplasmanında puan ve puanlar alabilmek adına büyük bir efor sarf ettiler. Geçen hafta kendi sahasında aldığı mağlubiyeti unutturmak adına Samsunspor bu maçı kazanmak  için puanını 34 çıkarmaya amaçladılar. TFF 1. Liginde sezon sonuna doğru yaklaştığı bu günlerde heyacan doruk noktasına uğraştı, şampiyonluk kovalayan takımların çok olması play of’u hedefleyen takımlar ve küme düşen takımlar dolaysıyla lig ayrı bir heyacana sahip oldu.


Samsunspor bir an önce küme düşme hattından uzaklaşmak için var gücüyle gayret ederek maçları kazanmayı hedefliyor. Elazığ Atatürk stadında güneşli ve rüzgarlı havada müsabakaya iyi başlayan kırmızı şimşekler ilk yarım saatte Elazığ’nın bir hücumu dışında Samsunspor üstünde bir baskı kuramadı, kontrollü oyunu tercih eden Samsunspor ise deplasmandan galip gelerek dönmeyi hedefliyorlar, rakibine fazla pozisyon vermeyen Samsunspor defansında kontrollü oyunu tercih ederek rakibine gol imkanı vermedi.


Ve kendisi adına aradığı golü dakika 34’de Hasan Kılıç’ın ara pasına yetişen Erkam topa yetişerek Murata sanki alda at dercesine Gürbüz Erola aktardığı pas tücrübeli Murat Gürbüz Erolda topa düzgün ve sert  bir vuruşla Elazığ filelerini havalandırmasını bildi 0-1… Bu dakikadan sonra Elazığıspor’un bir ver kaç denemesinde kaleci Tom ile karşı karşıya kalan futbolcunun bire bir vuruşunu Tom Muyters ayağıyla hamle yaparak yüzde yüzlük golü önlemişl oldu ve müsabakanın ilk yarısıda Samsunspor’un 1-0 üstünlüğünle tamamlandı…


Maçın 2. Yarısında Elazığspor fırtına gibi başlayarak 48. Dakikada sağdan yapılan Elazığ atağında yapılan orta Musatafa Sevigiye çarparak Tom’un önüne düşünce sert bir vuruşla Samsunspor ağalarını havalandırdı ve skor  1-1 geldi. Samsunspor 2. Yarıya iyi başlamadı hücum üstünlüğünü rakibine kaptırdı, ilk yarıdaki göstermiş olduğu iyi futbolu 2. Yarıda nedense ortaya koymakta zorlandı. Elazığspor ise kendi saha ve tarfatarı önünde kaybetmemek için oyunda büyük üstünlük sağlayarak galip gelebilmek için Samsunspor’un üzerine baskı kurmaya başladı.


Samsunspor 2. Yarıda orta sahayı tamamen rakibine kaptırarak defansa dönük bir futbolu tercih etti. Dakika 70 geldiğinde Elazığspor’un baskısı ses getirdi ve dakika 70.de ceza alanında Çağrı topa yerden düzgün vurarak takımını 2-1 öne geçiren golü attı. Dakika 76. Da Traore Halil İbrahim ile girdiği mücadelede yaptığı faul ile kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Samsunspor’un gol umudu Kone bugün sahada sanki bal yapmayan arı gibi sağ sola koşmaktan başka bir iş yapmamış oldu. Samsunspor son dakikalarda 10 kişi kalmış Elazığı karşısında gol atmaktan aciz bir yakım hüviyeti yarattı.


Üst üstüne aldığı mağlubiyetle puan cetvelinde tekrar eski günlere dönmesi taraftarları derinden üzmüş oldu. Elazığ’a kadar uzak deplasmanda Samsunsporu yalnız bırakmayan yüce taraftarlar ne yazıkki Elazığdan boynu bükük dönüyorlar… Böylece Samsunspor 2. Hafta üst üstüne almış olduğu mağlubiyetlerle konumunu zora sokarken bundan sonraki haftalarda içerde ve dışarda neler yapabilir onuda bekleyip göreceğiz… HER ŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR