Zihni Şahin’in mütevazi...

Zihni Şahin'in mütevazi ve sağlam kişiliği, seçim almasında etkili bir faktör olacak

Geçtiğimiz hafta sonu çocuklarla birlikte sahil boyu Karadeniz"in doğusuna doğru gidip, bir- iki akşam kaldıktan sonra, hafta başı tekrar şehrimize döndüm. Sahil yolu yapıldıktan sonra ayda bir kez veya iki ayda bir bu seyahati tekrarlarım. Yolda giderken doğaya, denize, yeşile bakmak insanı dinlendiriyor.
Sahil boyunca geçtiğim illerde dikkatimi çeken en önemli şey; seçimlerde adayların astığı tanıtım afişleri oldu. Rize"den Samsun"a kadar tüm illerde Ak Parti adayları parti kimliğini ön plana çıkarmışlar. Afişlerinde ya Başbakan"ın resmini ya da Ak Parti"nin amblemini afişlerinin üst tarafına koyduktan sonra kendi resimlerini ve adlarını koymuşlar. Rize"de Halil Bakırcı öyle, Trabzon"da uzun yıllar bürokraside üst düzey görevler yapmış, son olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı"nda bulunmuş, değerli dostum Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, tüm afişlerinde Başbakan"ı ve Ak Parti"yi ön plana çıkarmış. Giresun"da ikinci dönem aday olan Belediye başkanı arkadaşımız öyle, Ordu"da aday olan Bayan, adını, şanını hiç duyurmadan, şehrin giriş ve çıkışlarına Ak Parti ve Başbakan"ın resimlerini koymuş ve direk Ak Parti"ye oy istiyor. Samsun"a gelince dersiniz ki, Ayetullah Humeyni"nin 1979 yılında yaptığı devrimden sonra tüm sokak, cadde, ev, dükkân demeden, her yere resmini astırdığı yetmiyormuş gibi birde camilere de resmini koydurmuştu, bizim Kral Hazretleri"de şehrin her tarafını resimleri ile doldurmuş, sadece camiler kaldı. Onları da bir yapabilse değmeyin keyfine! namaz kılarken bile Kral hazretlerinin resmine bakıp kılmanın mutluluğunu yaşayacağız!
Dün akşam arkadaşlarımla birlikte bazı ilçelerin seçim nabzını yoklamak üzere yola çıktık. İlk durağımız Bafra oldu; şehre girdiğimizde Zihni Şahin"in Ak Parti kimliğini öne alarak çok güzel bir kampanya yürüttüğünü gördük. İki tane mitinge katıldık, ikisinde de durum fevkalade güzel idi. Gerek konvoya katılan araç sayısı bakımından, gerek mitinglerdeki katılımcılar bakımından, gerekse teşkilat, milletvekili, aday uyumu bakımından gayet güzel bir birliktelik sağlanmış, Zihni Şahin yapacağı hizmetleri ön plana çıkartarak, Bafra"nın geleceği için yapılması gerekenleri teker teker topluma izah ediyordu.
Zihni Şahin"in ülkücü kökenli birisi olması Ak Parti"nin Bafra"daki şansını daha da artırmış, MHP kökenli seçmenin Zihni Şahin"e oy verme ihtimalini daha da güçlü kılmıştır. Ülkücü kökenli olmasına rağmen, Ak Parti ve Hükümetin çalışmalarını ön planda tutması, Ak Partililerin de gönlünü fethetmiş, sade ve mütevazı kişiliği sayesinde toplumun her kesiminin desteğini alma imkânı bulmuştur. Seçim karargâhı tıklım tıklım! Oturmaya sandalye bulamazsınız, konvoylarda araç sayısı fevkalade, heyecan dorukta, sizin anlayacağınız Zihni Şahin Bafra"da havayı yakalamış durumda.
Siyaset yapan insanların veya liderliğe talip olan insanların olmazsa olmazlarından birisi de, ailesinden destek almasıdır. Zihni Şahin"in kardeşleri, yeğenleri, ailesinin eli- ayağı tutan tüm fertleri, gece-gündüz demeden yanında mücadele ediyor. Bizim Yunus Güney Bey"in eşi, her gün arabası ile Bafra"da dayısı olan Zihni Şahin"in seçim çalışmasında olduğuna göre, Zihni Bey bu seçimi zorlanmadan alacak gibi gözüküyor.
Umarım bizim Kral hazretleri, Zihni Şahin"i kendisine örnek alır da mütevazilik nedir, dava adamlığı nasıl olur, bir partiye girerken her şeyini kabullenip, girmek mi gerekiyor, yoksa kendisini partinin üzerinde görüp, Ayetullah Humeyni"den sonraki mutlak kurtarıcı olduğunu zannederek tüm şehri belediye imkanları ile resimleriyle  donatmakmı gerekir öğrenir de, önümüzdeki beş yıl bu şehirde yaşayan insanlar onun resimlerini görmekten bıkmazlar.
Zihni Şahin"e başarılar dileyerek, sözlerime son vermek istiyorum. İyi haftalar. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR