ZEYBEK MUHTARLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

ZEYBEK MUHTARLAR GÜNÜNÜ KUTLADI
SAMSUN CHP Milletvekili Kemal Zeybek Muhtarlar Günü'nü kutladı

MUHTARLIK MÜESSESİ 
           İstanbul nüfus sayımı 19 Ekim 1829’da yapılması ve bu nedenle yayınlanan Hattı hümayun’un Muhtarlık kurumunun tesisine giden yolu açtığı göz önünde bulundurarak, bu tarihi günden hareketle Başbakanlık 19-10-2015 tarih ve           11 sayılı genelgesi ile her yıl 19 Ekim muhtarlar günü olarak kutlanacaktır.

MUHTARLIK ÖNEMLİ BİR YAPI TAŞIDIR
       Muhtarlık müessesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup, yerel demokrasinin önemli bir ayağıdır. Devletimizin her noktadaki kurumsal temsilcisidir. Muhtarlarımız bulundukları mahalle veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmektedirler. Devlet’le vatandaş arasında köprü vazifesi görmektedir. Vatandaşlarımızın Devletimize ihtiyaç duyduklarında çalacakları ilk kapı muhtarlıklarımız olacaktır.
        Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık, en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak; iyi günde,kötü günde halkının yanında ve hizmetindedir.
        Muhtarlarımız zor şartlar altında ve kısıtlı imkânlarla yürüttükleri görevleri kutsal kamu görevi olarak önemsiyorum. Bu zor şartlar altında görevlerini yapan muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.
Muhtarlarımızın 19 Ekim muhtarlar günü kutlu olsun.
      

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.