Zeybek: Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek

Zeybek: Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek
CHP Samsun milletvekili adayı Kemal Zeybek, Alaçam Pazaryeri’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Zeybek, son 12 yıllık AK Parti iktidarının toplumu kutuplaştırdığını, halkın adalete olan inancının derinden sarsıldığını ve halkın gittikçe fakirleşerek, Türkiye’de yoksulluk sınırı altında yaşayan 17 milyona yakın insan olduğunu belirtti.

AK Parti'nin yoksulluğu sona erdirmeye değil, yönetmeye yönelik politikalar geliştirdiğini kaydeden Zeybek, "AKP, sosyal yardımları siyasal rantın bir aracı olarak kullanıyor ve onur kırıcı bir şekilde dağıtıyor. Hatta ‘biz gidersek yardımlar biter' diyerek yoksul yurttaşları tehdit ediyor. CHP iktidarında, ‘minnet toplumuna’ son vereceğiz. Hiçbir hanenin geliri 720 TL’nin altına düşmeyecek. Aile sigortası ile sosyal adalet sağlanacak, güvencesiz ve yoksul yurttaş kalmayacak. Aile sigortası ödemeleri doğrudan ailenin kadınının banka hesabına yapılacak. Sosyal yardımlar, vatandaşa bahşetmek, lütfetmek olarak değil, sosyal devlet olmanın gereğinden doğan bir hak olarak yapılacak. Bu hak, bugün olduğu gibi AKP yanlıları kollanarak değil, herkese eşit olarak verilecek." şeklinde konuştu.

Aile sigortası uygulaması ile hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceğini belirten Zeybek, çocuk desteklerini gebelikle birlikte başlatacaklarını, çocuk desteklerinin sürdürülmesini kız çocuklarının okula gönderilmesi şartına bağlayarak, kızların okullaşma oranlarını yükselteceklerini kaydetti. Asgari ücretin aylık 1.500 TL’ye yükseltileceğini hatırlatan Zeybek, asgari ücret üzerindeki vergileri de kaldıracaklarını asgari ücretin, her yıl, enflasyon farkı ve ekonomik iyileşmeye bağlı olarak da artırılacağını vurguladı. Son 12 yıllık AK Parti iktidarında halkın kredi kartı borçları içinde yüzerek, mutsuz ve gelecekten endişeli bir şekilde yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını sözlerine ekleyen Kemal Zeybek, CHP iktidarında, kredi kartı faiz borçlarının en az yüzde 80’inin silineceğini söyledi. 

Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğunu üzerine basarak belirten Zeybek konuşmasını şöyle tamamladı: "CHP iktidarında, üreten bir ekonomi ayağa kaldırılarak, yılda en az 1 milyon kişiye istihdam imkanı verilecek. Biz CHP olarak hazırız. Türkiye’yi ‘yaşanmaz bir ülke’ haline getirenlerin neden olduğu bütün dertlerin ve sıkıntıların kökünü kazıyacağız. Millet bıktı, ‘usandık artık, yaşanacak bir Türkiye’ istiyoruz diyor. Biz yeter ki bir olalım, birlik olalım tüm sorunları çözeriz." CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.