ZEYBEK EMEKLİ SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

ZEYBEK EMEKLİ SORUNLARINI DİLE GETİRDİ
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek emeklilerin sorunları hakkında konuştu

                                                                                                                                                                  EMEKLİ AYLIKLARI YETERSİZ
Ülkemizde 12 iki milyon emekli olduğuna dikkat çeken Zeybek, aylıklar yetersiz olduğundan emeklilerin ek işlere yöneldiğini belirterek; 
      "Ülkemizde yaklaşık 12 milyon emekli yaşamlarını zor şartlar altında sürdürmektedir.Ülkemizin gelişmesinde,kalkınmasında emek veren yeterli süre çalışan,emekli olmaya hak kazanan  saygı değer büyüklerimizin ekonomik zorluklar içinde yaşadığı bir gerçektir.Emekli aylıkları yetmediği,başka işler yapmakta veya çalışmaktadırlar; Emek vererek primlerini zamanında ödeyen  emektar insanlarımız yaşlılık dönemlerinde rahat ve huzurlu yaşamayı hayal ederken,aldıkları ücretlerin yetersiz olması yanında,sağlık sorunları yaşadıkları bir gerçektir.Hastanelere sıkça giden yaşlı insanlarımızdan sağlık giderleri içinde çeşitli kesintiler  yapılmaktadır.
     Ülkemizde  yaklaşık 12 milyon emeklinin,büyük çoğunluğu geçinemedikleri için çalışmak zorunda kalmışlardır.Emeklinin bu durumu yönetenler tarafından bilinmektedir" dedi.

PROMOSYON HAYALİ GERÇEKLEŞMEDİ

Emeklilere promosyon verileceği söylendiği halde, emeklilerin bu hayallerinin bir türlü gerçekleşmediğini de sözlerine ekleyen Kemal Zeybek, şunları söyledi; 
 "AKP Hükümetlerinin çalışma bakanları sürekli emeklilerimize promosyon verileceği yönünde açıklamaları ile, emekli yurttaşlarımızı  umutlandırmış,ancak gelinen noktada emeklilerin promosyon hayalleri bir türlü gerçekleşmemiştir.
     CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN seçim beyannamesinde ;Ramazan ve Kurban bayramlarında emeklilerimiz için birer maaş ikramiye çalışması gayet olumlu bir adımdı.
      AKP hükümetlerinin çalışma bakanları, emeklilerimizin hayalleri ile oynamayı bırakıp,sorunlara gerçekçi çözümler bulmalıdır.Emeklilerimizin yaşam standartları yükseltilerek onurlu bir yaşam sürmeleri sağlanmalıdır.
      Promosyon sözü mutlaka yerine getirilmesi gerekir,Bu yeterli değildir.Emeklilerimizin aylıklarında gerekli iyileştirmeler yapılması emeklilerimizi mutlu edecektir". Emrah ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.