ZERRİN' den MÜTHİŞ YENİ BESTE" KIRIK HECELER"

ZERRİN' den MÜTHİŞ YENİ BESTE" KIRIK HECELER"
TRT Müzik Dairesi Prodüktörü ve Müzik Dairesi Başkan Yardımcısı olarak görev yapıp bu kurumdan emekli olan, bestekar İlgün Soysev müthiş bir besteye daha imza attı.

Sözlerini Bafralı söz yazarı Oktay Zerrin'in yazdığı "Kırık Heceler" adlı Kürdi Makamı'ndaki beste, şimdiden alıcısını beklemeye başladı.

Bu güne kadar eserlerini ünlü sanatçılardan Türk Sanat Müziği'nin Diva' sı Bülent Ersoy, Emel Sayın ve Ayşe Tunalı gibi sanatçıların cd, kaset, radyo ve televizyonlardan seslendirdiği bestekar İlgün Soysev halen Ankara'da ikamet ediyor." Sen gönlümde muradım, Sen gülersen gülüyorum, Giderken kalbimi al götür benden"gibi yüzlerce sevilen ve tanınmış şarkılara imza attı. İlk bestesi sizleri Beşir Kara’ya ait Hüzzam şarkı ”Aşk Fırtınası” Her şey Bana Göz Süzüp Baktığın An Başladı şarkısı Milliyet’ten ilk ödül kazanan eseri oldu. Bu başarılı ve ödüllü şarkıyı ses sanatçılarından Zeki Müren , Nesrin Sipahi, Yaşar Özel, Ayşe Tunalı gibi ünlü sanatçılar da seslendirdi.

TRT TSM Repertuarı'na yüzlerce şarkı kazandıran besteci Soysev, daha önce de tatil amaçlı gittiği Çeşme'deki Yazlık Evi'nde; Bafralı söz yazarı Oktay Zerrin'in "Çevirme Kapından" adlı şiirini  Mahur Makamı'nda bestelemişti.

İlgün Soysev'in sözlerini, söz yazarı Seyhan Girginer 'in yazdığı "Sevgi Dolu Şu Gönlüm" ve "Öyle özledim ki sevgilim seni" şarkılarıyla Milliyet Gazetesi, Yılın Şarkıları Yarışması'nda ödülleri bulunuyor.

Bestekâr İlgün Soysev,"şimdilik korsanların eline geçmemesi için eserimiz koruma altındadır ancak kısa bir süre sonra anlaşabilirsek eserimizin telif haklarını aldıktan sonra piyasaya süreceğiz. Çok güzel bir şarkı oluşturduk söz yazarı Oktay Zerrin arkadaşımla birlikte. Türk Musikisi'ne şimdiden hayırlı olsun" derken bu güne kadar TRT TSM Repertuarı’na 25 şarkı kazandırmış ve bir çok güfte ve şiiriyle ödüller almış, Bafralı söz yazarı Oktay Zerrin ise "değerli bestekarım Sn. İlgün Soysev hocam kariyerli, ödüllü ve dile düşmüş şarkıların kaliteli bir bestekarıdır. Bu benden yaptığı ikinci bestesi olup notasını amatörce de olsa udumla çalmaya çalıştım ve çok beğendim. Yakında eserimizin cd ve notasını da bana gönderecek. Değerli bestekar hocamın bu ilgi ve güvenine layık olmaya çalışacağım inşallah. Her ikimize ve musiki dünyasına hayırlı olsun. Kutlarım sn. hocam İlgün Soysev beyi.”

 

Haber Merkezi-Bafra

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.